Rize merkezli 'Paralel Yapı' operasyonunda 12 kişiye gözaltı

Rize merkezli üç ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.
Rize merkezli 'Paralel Yapı' operasyonunda 12 kişiye gözaltı

Rize merkezli üç ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle Bank Asya Şubesinde 29 Ocak'ta inceleme yapan güvenlik güçleri, bankanın bazı dosyalarına el koymuş ve bilgisayarlarda inceleme yapmıştı.

Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı üç özel okulun hesap hareketlerini araştıran polis ekipleri, Çayeli ilçesindeki Özel Şahika İlkokulu ve Ortaokulu, il merkezindeki Şahika Özel İlkokulu ve Ortaokulu ile Kopuzlar Lisesinde eş zamanlı inceleme yapmıştı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele ekipleri ile diğer bazı birimlerden görevlilerin başlattığı çalışma sonucu, aralarında banka müdürü ve çalışanları, okul idarecileri, iş adamları ve muhasebecilerin bulunduğu çok sayıda kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Güvenlik güçleri, Rize, Trabzon ve Ordu'da "FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, usulsüz kredi kullandırmak ve teminini sağlamak, belgede sahtecilik" suçlamalarıyla 12 şüpheliyi gözaltına aldı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan bazı kişilerin yurt dışında oldukları belirlenirken, çalışmaların devam ettiği öğrenildi.