Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay;

AB içerisinde nüfus oranıyla da önemli bir ülke olan Romanya'da 15 Temmuz darbe kalkışmasına en sert tepki veren isim Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi...
Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay;

AB içerisinde nüfus oranıyla da önemli bir ülke olan Romanya'da 15 Temmuz darbe kalkışmasına en sert tepki veren isim Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi odası Başkanı Tamer Atalay oldu.

Tamer Atalay, ilk günden itibaren çıktığı televizyon programları Radyo programları verdiği gazete röportajlarıyla darbecilere tepki gösterip Türk hükumetinin aldığı kararları Romanya kamuoyuna detaylı anlattıklarını belirtti. Romanya Mınute24 haber programına konuk olan Atalay, Romen halkına, "Sizin parlamentonuzu ve sivil halkınızı savaş uçakları helikopterlerle bombalasalardı siz ne yapardınız" sorusunu sorduklarını kaydetti. Atalay Türk ekonomisinin dinamiklerine ve yapılan yatırımlara da dikkat çekerek Romen yatırımcıların korkmadan Türkiye'ye yatırım yapmalarını ve Turistik gezi için Türkiye'yi tercih etmelerini istedi. 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında Türk halkının duygularına tercüman olmaya çalışan Tamer Atalay'ın gayretlerini Romanya Türk büyükelçiliği tarafından göz ardı edilmeyerek, çabalar nedeniyle teşekkür mahiyetinde bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette çaba ve gayretlerinden dolayı Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür edilirken FETÖ ile yurt dışında kararlı mücadele için karşılıklı işbirliği kararı alındı. Büyükelçi Osman Koray Ertaş ve beraberindeki heyet odayı gezdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi odası başkanı Tamer Atalay, "FETÖ uzantıları sadece Türkiye'de nifak üretmediler, yurt dışında da milletine devletine sadakatle bağlı çalışkan üretken insanların yoluna çıktılar, kimini tehdit ettiler kimine güçlükler çıkardılar kimine de kara iftiralar attılar. Bu İslam'ı ve kutsal değerleri siyasi emellerine alet eden kökü Pensılvanya'da bulunan örgüt uzantıları ile bizlerde oda olarak kurum olarak kişi olarak bire bir mücadele edeceğiz. Batı kamuoyunu bu olaylarla ilgili bire bir ilişkilerle aydınlatmamız gerekiyor. Her şeyi devlet başaramaz yetişemez biz STK'lara burada önemli görevler düşüyor. Bizler Fetö ile Romanya'da kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Hükumetin aldığı kararları roman halkına anlatmada üzerimize düşeni yapacağız, oluşturulan ön yargıları yıkacağız, zaten Türklere karşı Romanya'da yaklaşım güzel bu yaklaşımı olgunlaştırmak güçlü tutmak bizlerin çabasıyla oluyor olacaktır" dedi.

Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay;

Kaynak: