Ronaldo, 4 Macaristan Milli Takımı değerinde

Hollanda Bankası ING analizleri, 116 milyon dolar değerindeki yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo’nun Euro 2016’da mücadele edecek 31 milyon dolar değerindeki Macaristan Milli Takımı’nın 4 katı değerinde olduğunu ortaya koydu.
Ronaldo, 4 Macaristan Milli Takımı değerinde

10 Haziran’da başlayacak olan ve Fransa’nın 10 farklı kentinde gerçekleştirilecek olan Euro 2016’da astronomik rakamlara sahip ülkelerin milli takımları mücadele edecek. Fransa’da gerçekleştirilecek olan 2016 Avrupa Şampiyonası, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale ve Thomas Müller gibi dünyanın en iyi ve en pahalı futbolcularının da performansını da gözler önüne serecek. Öte yandan, 1972 yılından bu yana ilk kez elemelere katılacak olan Macaristan milli takımı da performansıyla göz dolduracak. 31 milyon dolar değerindeki Macaristan Milli Takımı’nın 23 kişilik kadrosu, 24 ülkenin milli takımlarının bazılarıyla karşı karşıya gelecek. Euro 2016’ya katılacak ülkeler arasında 736 milyon dolar ile en değerli takım olan İspanya Milli Takımı’nı 633 milyon dolarla Almanya ve 551 milyon dolarla Fransa takip ediyor.

Hollanda Bankası ING tarafından yapılan analizler, Portekiz’in milli oyuncusu Cristiano Ronaldo’nun ise tek başına 116 milyon dolar değerinde olduğunu çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi. ING, en pahalı milli takımların en pahalı oyuncularını sıraladı. Ancak, 2013 yılında Totenham Hotspur’dan 113 milyon dolarlık rekor ücretle Real Madrid’e geçen Bale, Galler takımının en pahalı 10 takım arasına girememesi nedeniyle liste dışında kaldı. Ronaldo’yu 79 milyon dolar değerindeki Alman futbolcu Thomas Müller, 74 milyon dolar değerindeki Belçikalı Eden Hazard ve Polonyalı Robert Lewandowski takip etti.
Analizler, 116 milyon dolar değerindeki yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo’nun, tüm Macaristan Milli Takımı’nın 4 katı değerinde olduğunu gözler önüne serdi.