İsmail Koç

İsmail Koç

ROTASYON TUTMADI

ROTASYON TUTMADI

Atiker Konyaspor’un zorlu Shaktar maçının ardından Gençlerbirliği karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyordu. Yeşil beyazlılar Avrupa Liginde ilk kez oynadığı Shaktar maçının ardından Gençlerbirliği karşısında genel olarak tutuk bir görüntü sergiledi.


Atiker Konyaspor Gençlerbirliği maçının ilk yarısı ile ikinci yarısı gece ve gündüz kadar farklıydı. Avrupa Liginde Shaktar maçı gibi yüksek tempolu ve zor bir mücadelenin ardından Aykut Kocaman’ın öğrencileri özellikle maçın ilk yarısında fiziksel ve mental olarak oldukça düşük bir oyun ortaya koydu.  


İkinci yarıda ise daha derli toplu bir görüntü sergileyen ev sahibi ekip Atiker Konyaspor maçın sonlarında beraberliği mi kurtardı galibiyeti mi kaçırdı soruları akıllara gelebilir.


Ancak özellikle son dakikalarda gelen golden sonra 2 dakikada 2 net pozisyonun kaçması galibiyeti kaçıran tarafın yeşil beyazlıların olduğunu net bir biçimde gösteriyor.


Aykut Kocaman Shaktar maçının kadrosundan rotasyona giderek 4 oyuncu değişikliğine gitti. Belki bu rotasyon sayısı daha da artabilirdi. Ön tarafta yapılan rotasyon geride de yapılabilirdi. Zaten Gençlerbirliği’nin golü de defansın en iyisi Vukovic’in adam kaçırmasıyla geldi. 


Burada kadro kalitesi ve kadro derinliği bir kez daha gün yüzüne çıkmış oluyor. Sezon başında Aykut Kocaman’ın ısrarla transfer istememesi ve eldeki mevcut oyuncularla devam etmeyi arzulaması bakalım ilerleyen haftalarda bizlere ne gösterecek?


Avrupa, lig, kupa derken olası bir rotasyonda kadro yetersizliği takımın ahengini bozabiliyor.


En basitinden Volkan Fındıklı gibi bir oyuncunun bu takımda tutulmasının mantığı nedir? Bunu anlamak güç…
Zaten sosyal medyadaki açıklamaları kabul edilmezken bir de rezalet futbolu taraftarı da çileden çıkardı. Zaten maçta top her ayağına geldiğinde ıslıklandı. Taraftarın bir türlü yıldızının barışmadığı, Aykut Kocaman’ın ise ısrarla takımda tuttuğu Volkan’ın ilerleyen haftalarda daha büyük tepkiler alması kaçınılmaz.


Atiker Konyaspor her şeye rağmen son dakikada gelen beraberlik golüyle sahasındaki 16 maçlık namağlup seriyi 17 maça çıkarmış oldu. 


Shaktar gibi güçlü bir takımla oynanan zorlu maçın ardından, ligin yine güçlü ekiplerinden Gençlerbirliği karşısında alınan beraberlik azımsanmamalıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR