RTÜK: Hakarete varan mesnetsiz ifadeler kabul edilemez

RTÜK tarafından, bir Üst Kurul Üyesinin, kendi kurumuna ve mesai arkadaşlarına yönelik eleştiri sınırlarını aşan hakarete varan ifade ve ithamlarının kabul edilemeyeceği bildirildi.
RTÜK: Hakarete varan mesnetsiz ifadeler kabul edilemez

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, bir Üst Kurul Üyesinin, kendi kurumuna ve mesai arkadaşlarına yönelik eleştiri sınırlarını aşan hakarete varan ifade ve ithamlarının kabul edilemeyeceği bildirildi. 

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, dün bazı basın ve yayın organlarında "RTÜK Üyesinin Yayın Yasağı İsyanı" başlığı altında haber yapıldığı belirtildi.

Bir üst kurul üyesine dayandırılan haberde, bazı yayın kuruluşlarının kullandıkları ifadelerden ötürü, RTÜK yönetiminin haksız ve maksatlı şekilde itham edildiği belirtilen açıklamada, "bu iftira ve ithamların asılsız, mesnetsiz ve iyi niyetten yoksun olduğu" kaydedildi.

RTÜK'ün yayın yasağı alma ve yayın durdurma yetkisi bulunmadığının altı çizilen açıklamada, RTÜK'ün alınan yayın yasağı kararlarını yayıncılara duyurmak ve yayın yasaklarına uyulup uyulmadığını takip etmekle sorumlu olduğu belirtildi.

Haberlere konu hususun, ilgili kurul üyesinin de hazır bulunduğu ortamlarda defalarca yayın kuruluşları ile paylaşıldığı ve kuruluşlardan bu konuda hassas olmalarının istendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bütün bu süreçleri çok iyi bilmesine rağmen söz konusu Üst Kurul Üyesinin kendi kurumuna ve mesai arkadaşlarına yönelik eleştiri sınırlarını aşan, hakarete varan mesnetsiz ifadeleri ve ithamları asla kabul edilemez. Bütün bu anlatılanlar muvacehesinde, bu mesnetsiz iddialardan ve hakaretamiz ithamlardan ötürü, kendisini kınadığımız hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur. Bir özensizlik iddiasını dile getirirken kullanılan ifadelerin (…iktidar dalkavuğu, RTÜK'teki uzantılar… vb.) ne kadar 'özenli' oldukları kamuoyunun takdirine sunulur."