Hatice Dursun

Hatice Dursun

Ruh sağlığı bozuk insanlara dikkat

Ruh sağlığı bozuk insanlara dikkat

Sağlık; Vücudun hasta olmaması durumu, vücut esenliği, esenlik, sıhhat, afiyet durumudur.

Sağlıklı yaşamı; kişinin temizliğine, yedi yemeğe dikkat etmesi, spor yapması ile birlikte yaz kış hastalıklara yakalanmadan yaşamanı idam ettirebilmesidir.

Sağlıklı yaşam kişinin olmazsa olmazlarındandır.

Sağlıklı yaşam, kişisel yaşantımızdan tutunda iş yaşamına kadar her yaşamımızı etkilemektedir. Sağlıklı bir yaşam için uyulması gereken ciddi kurallar vardır.

Sağlıklı yaşam demek erken yaşlarda hastalığa yakalanmamanız demektir.

Her yıl sağlıksız yaşamdan dolayı yüzlerce hasta hayatını kaybetmektedir. Yaşamınızın tüm ipleri sizlerin elinde. Sağlıklı yaşamak demek kendinize varsa eşinize varsa çocuklarınıza saygı ve sevgi duymaktır. Sağlıksız yaşayan bir kişi mutsuzluğa mahkûmdur. Çeşitli bahaneler altına saklanmamalıyız gününüz ne kadar yoğun ve stresli geçerse geçsin kendinize akşamları ayıracağınız 1 saat bile size çok iyi gelecektir.

Sağlıklı bir yaşam için uyulması gereken kurallar nedir?

Spor yapmaya özen gösterilmeli.

Yağlı yemekler yenmemeli.

Aşırı yemek yememeli.

Sağlıklı beslenmeli.

Sabah kahvaltısını mutlaka yapmalı.

Meyve tüketimine özen gösterilmeli.

Alkol ve sigara tüketilmemeli.

Gün içerisinde sürekli oturulmamalı aktif olunmalı.

Kişisel temizliğe önem verilmeli.

Çevre temizliğine önem verilmeli.

Stresten uzak durulmalı.

Uykunuza dikkat edin.

Haftada bir bile olsa şehrin stresli yaşamından uzaklaşmanız doğa ile başbaşa kalmanız size ve sağlığınıza iyi gelecektir.

Sağlıksız yaşayan kişiler daha çabuk hastalıklara yakalanırlar ve genellikle mutsuzdurlar. Gün içerisinde uyku sıkıntısı, konsantrasyon ve enerj, sıkıntısı gibi sıkıntıları sık yaşarlar.

Bir de ruh sağlığı var.

Ruh sağlığının tanımını yapmak daha güçtür. Ruh sağlığı, kişinin kendisi ve diğer insanlarla uyum ve denge içinde olmasıdır. Bu uyum kati kurallara bağlı olmayıp değişkenlik ve belli ölçülerde esneklik taşır. Hemen akla ruh sağlığı yerinde olan bir kişi ne gibi özellikler taşır sorusu gelir.

Kişinin kendi kendisi ile uyumlu olması, nedeni belli olmayan ve uzun süren kuruntu, kaygı korku ve kuşkulardan uzak olması…

Kişi yakın ve uzak çevre ile sağlıklı bir ilişki ve İletişim kurabilmelidir.

Kişi yakın ve uzak çevre ilişkileri dışında saygı duymalı, sevebilmeli bunun karşılığında saygı duyulan sevilen bir kişi olabilmelidir.

Kendine güvenmeli, yetenekleri, özellikleri, gruba göre artı ve eksileri ile kendini değerlendirebilmeli ve kabul etmelidir.

Toplumda bir yeri olmalı, is yapmalı, başarmalı ve basarileri ile mutlu olmalı, daha iyiye ulaşmak için çaba göstermelidir.

Karşılaştığı engeller karsısında yılmamalı, bunlarla bas etme gücü olmalıdır.

Ruh sağlığı bozuldu mu insanın tüm hayatı değişir.

Onun için ruh sağlığımıza dikkat edelim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hatice Dursun Arşivi
SON YAZILAR