Ruhsal sorunlarını iş ve uğraş terapisiyle aşıyorlar

Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle Yozgat Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi görenler, iş ve uğraş terapisi kapsamında bahçe uygulaması sayesinde rehabilite edilerek topluma kazandırılıyor.
Ruhsal sorunlarını iş ve uğraş terapisiyle aşıyorlar

Sağlık Bakanlığının 2011'de başlattığı "Toplum Ruh Sağlığı Modeli" kapsamında faaliyet gösteren Yozgat Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'ndeki hastalar, el işi çalışmalarının yanı sıra iş ve uğraş terapileri kapsamında bahçe uygulamasıyla terapi görerek normal yaşamlarına dönebiliyor.

Bahçe terapisi kapsamında ilkbahar aylarında domates, salatalık, mısır, fasulye, maydanoz, soğan, kabak ve roka eken hastalar, ürünlerini hasat ediyor.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kurca, "Merkezimiz şu anda 320 hastaya ulaşmış durumda. Bu merkezimizdeki hastalarımıza el işi ve spor faaliyetleri yaptırmaktayız. Bunların dışında 20 hastamıza merkezimizin önünde bulunan tarlada bahçe işleri yaptırarak terapi uyguluyoruz. Bahçede uğraşırken hastalarımız üzerindeki stresi atmakta. Kendilerini daha iyi hissediyorlar. Hastalarımız temiz havada, bitki ve toprakla uğraşırken sorunlarını unutup, kendilerini iyi hissetmeleri, kendi yetiştirdikleri ürünleri gördüklerinde öz güvenlerinin artması amacıyla bu terapiyi uyguluyoruz. Hastalarımız kendi ekip biçtiği ürünleri yetiştirip, topladılar. Bu yıl domates, biber, maydanoz, roka, mısır ve taze fasulye gibi bahçe ürünlerini yetiştirdiler."