Rus hackerlar Rio'daki sporcuların gizli sağlık kayıtlarını yayımladı

Rus bilgisayar korsanları, çoğu ABD'yi temsil eden 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alan sporcuların gizli sağlık kayıtlarına sızarak bazılarını yayımladı.
Rus hackerlar Rio'daki sporcuların gizli sağlık kayıtlarını yayımladı

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), Rus bilgisayar korsanlarının (hacker), çoğu ABD'yi temsil eden 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alan sporcuların gizli sağlık kayıtlarına sızdığını açıkladı.

WADA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, sporcuların sağlık bilgilerinin saklandığı verilerin, Rus hacker'lar tarafından siber saldırıya uğradığı belirtildi.

"Fancy Bear" olarak da bilinen "Tsar Team" adlı grup tarafından üstlenilen saldırıda, çoğu ABD'yi olimpiyatlarda temsil eden, aralarında tenisçi Serena Williams ve cimnastikçi Simone Biles'ın da yer aldığı birçok sporcunun gizli sağlık bilgilerini içeren dosyalara sızıldığı bildirildi.

Açıklamada, saldırıyı organize eden grubun, bazı sporcuların bilgilerini yayımladığı ve ellerindeki diğer verileri de kamuoyuyla paylaşmak konusunda tehditlerini sürdürdüğü vurgulandı.

WADA Genel Direktörü Olivier Niggli, yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, "Siber saldırıların hedefi, dopingle mücadeleyi baltalamaya çalışmaktır." dedi.

Rus atletler ve aynı ülkeden diğer branşlardaki bazı sporcular, devlet desteğiyle doping yaptıkları gerekçesiyle 2016 Rio Olimpiyatları'ndan men edilmişti.