Rus sporculardan Umut’a ziyaret

Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008 günü araç çarpması nedeniyle ağır yaralı halde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen ve hastanede "Umut" adı verilen gencin Korkuteli'deki evine Rusya'dan özel misafirleri geldi.
Rus sporculardan Umut’a ziyaret

Umut'a annelik yapan Gülsüm Kabadayı'nın hikâyesinin Rusya'da gündeme gelmesiyle ailenin evi ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Tüm vücudu felç olup bilincini yitiren ve yaşaması çok zor olan Umut'u, Rus sporcu Arslan Ovezov ve Tatıana Coinac ziyaret etti.

9 yıldır hiçbir karşılık beklemeden Umut'a bakan Antalyalı Gülsüm Kabadayı'yı evinde ziyaret eden Rus sporcu Arslan Ovezov ve Tatıana Coinac, Umut ile sohbet etti. Umut'u görmek için Korkuteli'ne Rusya'dan geldiklerini söyleyen Rus sporcular, Umut ile Rusça konuşup şakalaşarak şarkılar söylediler. Sporcular Umut'a müzikle terapi yapmak ve tepkilerini görmek istediklerini anlattı.

Rus sporculardan Gülsüm Anneye teşekkür

Rusça konuşarak Umut'un tepki gösterdiğini söyleyen Tatıana Coinac, Umut'un durumunu televizyon haberlerinden öğrendiklerini belirtti. Gülsüm Kabadayı'yı "Kutsal bir insan" olarak nitelendiren Rus sporcular Arslan Ovezov ve Tatıana Coinac, Kabadayı'ya bu gence karşılıksız baktığı için teşekkür etti.

Gülsüm Kabadayı: "Korkuteli'de ilk defa Rusya'dan misafirler geldi"

Umut'un ailesinin bulunması için çaba gösteren herkese teşekkür ettiğini söyleyen Gülsüm Kabadayı, "Umut'un kendi çocukları olduğunu düşünen yurt içinden ve yurt dışından gelen aile sayısı gün geçtikçe artıyor. 3 aydır Korkuteli'de kalıyoruz. İlk defa Rusya'dan özel bir misafir geldi. Benim Korkuteli'de ikamet ettiğimi bilen onlarca siyasetçi olmasına rağmen hiç ziyaretime gelmediler. Geçtiğimiz günlerde Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu'nu ziyaret ettim ve kendisi iadeyi ziyarette bulunacak. Diğer siyasi parti temsilcileri bizi ziyaret etmediler. Ziyarete gelerek destek veren herkese teşekkür ediyorum. Dünya Kadınlar Günü'nde de anneleri bekliyorum. Kadınları, birlikte olmaya ve acıları paylaşmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Rus sporculardan Umut’a ziyaret

Kaynak: