Rusya ilan etti: Halep'te çekilme için...

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD ile Cenevre'de yapacakları görüşmede silahlı grupların Halep'ten ayrılmasına ilişkin takvim belirleneceğini ve bunun ardından ateşkes ilan edileceğini söyledi.
Rusya ilan etti: Halep'te çekilme için...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LavrovABD ile Cenevre'de yapacakları görüşmede silahlı grupların Halep'ten ayrılmasına ilişkin takvim belirleneceğini ve bunun ardından ateşkes ilan edileceğini söyledi.

Moskova'da Filipinler Dışişleri Bakanı Perfecto Yasay ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye krizi ve Halep'teki duruma değindi.

Lavrov, "(Cenevre'deki) Rus-Amerikan görüşmelerinde silahlı grupların Doğu Halep'ten ayrılmasına ilişkin güzergah ve süreler belirlenecek. Bunlar kabul edildikten sonra ateşkes yürürlüğe girecek." dedi.

sergey-lavrov.jpg

"Ayrılmayan grupları teröristlerle eş değerde tutacağız"

Rus-Amerikan görüşmelerinden sonra Doğu Halep'i terk etmeyen silahlı grupları teröristlerle aynı kategoride değerlendirecekelrini belirten Lavrov, "Doğu Halep'ten ayrılmayı reddeden grupları teröristlerle eş değerde tutacağız ve Suriye ordusunun bu tür gruplara karşı yürüttüğü operasyonu destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Lavrov, Cenevre'deki görüşmelere bugün başlamaya hazır olduklarını ancak Amerikan tarafının isteğiyle birkaç gün ertelenen toplantının etkili sonuçlanacağını düşündüklerini kaydetti.

Öte yandan Lavrov, Halep'te artan çatışmalara ara verilmesi için BM Güvenlik Konseyi'ne sunulacak 10 günlük "insani ateşkes" tasarısını silahlı grupların güçlenmesine neden olacağı gerekçesiyle desteklemeyeceklerini söyledi.