'Rusya ile ilişkilerimizi süratle normalleştireceğimize inanıyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektuba ilişkin, "Mevcut durumu bir an önce geride bırakarak ilişkilerimizi süratle normalleştireceğimize inanıyorum." dedi.
'Rusya ile ilişkilerimizi süratle normalleştireceğimize inanıyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde esnaf ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Biz ne esnafımızı ihmal edip orta direğe bel verdireceğiz ne de tek bir Mehmedimizin boşuna can vermesine müsaade edeceğiz." dedi.

"Her türlü yardımı Gazze'ye ulaştıracağız"

Türkiye-İsrail arasındaki mutabakat ile Gazze'ye her türlü yardımın ulaştırılacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gıda, sağlık, konut gibi temel ihtiyaçlara kadar her alanda Gazze'ye Türkiye aracılığıyla yardım ulaştırılabilecek. Bu bayram öncesi 14 bin tonluk gemiyle gıda, giyim eşyası, ayakkabı bu tür şeyleri inşallah Mersin'den yola çıkmak suretiyle Gazze'ye ulaştıracağız." dedi.

"Her iki ülkenin de hayrına olacağına inanıyorum"

Rusya ile yaşanan uçak krizinin yol açtığı olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik adımlar attıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rusya ile ilişkilerimizi yeniden geliştirme konusunda gönderdiğim mektupla vardığımız mutabakatın her iki ülkenin de hayrına olacağına inanıyorum. Sayın Putin'e gönderdiğim mektupla kendisine hem yaşanan hadiseden duyduğumuz üzüntüyü ifade ettim hem de geniş bir alanda yapabileceğimiz bölgesel iş birliği imkanlarını hatırlattım. Her iki ülkenin de zararına olan mevcut durumu bir an önce geride bırakarak ilişkilerimizi süratle normalleştireceğimize inanıyorum."