Rusya, Katar, İngiltere, ABD... Dünya tek ses oldu

Erdoğan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin soruşturmanın detaylarıyla ilgili AK Parti Grubunda yaptığı açıklamayı, dünya televizyonları canlı olarak izleyicilerine aktardı.
Rusya, Katar, İngiltere, ABD... Dünya tek ses oldu

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün yaptığı, "Salı günü Kaşıkçı ile ilgili önemli açıklamalar yapacağım" açıklamasının ardından bugün bütün dünyanın gözü Ankara'daydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması Arapça, İngilizce, Fransızca, Çince yayın yapan bütün haber kanalları ve siteleri tarafından canlı olarak anbean ülkelerindeki insanlara aktarıldı. Erdoğan'ın konuşması Arapça ve İngilizce simültane ile Rusya'dan Katar'a İngiltere'den ABD'ye birçok ülkeye ulaştı.

Başta dünyanın en önemli haber ajansları Reuters, AFP ve AP olmak üzere, CNN International, BBC News, SKY News, Bloomberg, Euronews, France24, Russian Today (RT) gibi dünyanın önde gelen televizyonlarının yanı sıra, Arapça kanallarda yakından takip etti. Arap dünyasının en önemli kanalı Al Jazeera başta olmak üzere bir çok Arap kanalı, Erdoğan'ın konuşmasını canlı verdi.

sskuw_1540292554_9592.jpg

Sırasıyla, TRT Arabiya, Al Jazeera, Çin televizyonu (CGTN), Russian today (RT), Bloomberg, France24, Euronews, Rudaw, BBC News, CNN International ve SKY News...

Erdoğan'ın konuşması sadece televizyonlardan canlı olarak yayınlanmadı. Dünyaca ünlü Independent, The Telegraph, The Guardian, Sputnik, Çin ajansı Xinhua gibi haber siteleri de sosyal medya haesapları Facebook ve Twitter üzerinden canlı yayına geçtiler.

KAYNAK: HABER7