'Rusya ve İsrail'le normalleşme başarılı bir başlangıç oldu'

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Özellikle Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi, barış havzasının oluşturulması için çok önemli ve başarılı bir başlangıç oldu." dedi.
'Rusya ve İsrail'le normalleşme başarılı bir başlangıç oldu'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Özellikle Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi, barış havzasının oluşturulması için çok önemli ve başarılı bir başlangıç oldu." dedi.

Canikli, AK Parti İl Başkanlığındaki bayramlaşma programında, bayramların barışın, kardeşliğin, dostluğun pekişmesi, güçlenmesi için çok önemli fırsatlar olduğunu söyledi.

Bölgeyi bir barış havzası haline getirmek istediklerini vurgulayan Canikli, şunları kaydetti:

"Özellikle Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi, barış havzasının oluşturulması için çok önemli ve başarılı bir başlangıç oldu esasında. Bu iki ülkeyle normalleşmenin belli bir noktaya gelmiş olması, Türkiye'nin aktif girişimleriyle gelmiş olması, psikolojik olarak bölgede ve Türkiye içerisinde daha barışçıl bir ortama ulaşılabilir olgusunu, algısını insanlarda daha kuvvetli bir şekilde oluşturmaya başladı. Yani bundan birkaç ay önce böyle bir barış havzası oluşturulmasının, bu bölgede çok zor, hatta imkansız olduğu şeklinde genel bir kanaat vardı ama bu hamleden sonra düşünceler daha olumlu olarak önümüzdeki sürece yönelik olarak değişmeye başladı."

"Umutlar yeşermeye başladı"

Nurettin Canikli, "İçeride ve dışarıda, sadece Türkiye içerisinde değil, bütün coğrafyamız başta olmak üzere bütün uluslararası alanda da bu noktada barışın gerçek anlamda tesis edilebileceğini, yıkımların durdurabileceğini, ölümlerin ortadan kaldırılabileceğini ve dramatik bu hadiselerin, savaşın, kargaşanın, kaosun ortadan kalkabileceğine dair yeniden umutlar yeşermeye başladı. Bu son dönemde hükumetimizin attığı adımlar, yaptığı hamlelerin sonucu olarak ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele

Başbakan Yardımcısı Canikli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadelede en büyük desteği bölgede yaşayan vatandaşlardan gördüklerini ifade ederek, "Zaten bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yönü Ankara değil de başka yer olmuş olsaydı bu mücadele sırasında, bu sonucu elde edebilir miydik ya da ne kadar bir bedelle elde ederdik? Onu tahmin edemiyoruz. O yüzden buradan, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza bütün baskılara rağmen, ensesindeki silaha rağmen teröre destek vermediği için, teröre karşı durduğu için, yönü Ankara olduğu için şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.