Rusya yardımları Ukrayna'da

Rusya'nın, Ukrayna'ya gönderdiği insani yardım malzemesi taşıyan tırların ilk bölümü sınırı geçti.
Rusya yardımları Ukrayna'da

Rusya'nın, Ukrayna ordusunun ayrılıkçılara karşı terörle mücadele operasyonu yürüttüğü bölgeye gönderdiği insani yardımları taşıyan tırlardan dördünün işlem yapılmak üzere Ukrayna topraklarına geçtiği bildirildi.

Rus resmi haber ajanslarının bildirdiğine göre, bir süredir sınıra yakın bölgede bekleyen insani yardım malzemesi taşıyan beyaz tırlardan dördü, sınır kapısının Rusya tarafındaki işlemler tamamladıktan sonra Ukrayna kontrol noktasına yanaştı. Tırlara gümrük ve arama işlemleri uygulanacağı belirtildi. 

Yardım konvoyundaki tırlardan 16'sı dün akşam saatlerinde gümrük işlemleri yapılmak üzere Donetsk Sınır Kapısı'ndaki kontrol noktasına girmişti. Konvoy 12 Ağustos'ta yola çıkmıştı. 

Moskova bölgesinden hareket eden konvoy 280 tırdan oluşuyor. Yardım konvoyunda, 400 ton tahıl, 100 ton şeker, 62 ton çocuk maması, 54 ton tıbbi malzeme ve ilaç, 12 bin uyku tulumu ve farklı kapasitelerde 69 elektrik üretim ünitesi yer aldığı açıklandı. 

Kiev yönetimi, Rusya yanlısı ayrılıkçılara bu ülkenin silah ve mühimmat gönderdiği suçlamasıyla yardım malzemelerinin Ukrayna'ya alınmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine konvoy günlerdir sınıra yakın bir noktada bekletiliyordu.