Rusya'da muhalif Navalnıy'a 15 gün hapis cezası

Rusya'da muhalif aktivist ve "Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu Aleksey Navalnıy'a, pazar günü düzenlenen gösteride polise mukavemetten 15 gün hapis cezası verildi.
Rusya'da muhalif Navalnıy'a 15 gün hapis cezası

Rusya'da muhalif aktivist ve "Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu Aleksey Navalnıy'a, pazar günü düzenlenen gösteride polise mukavemetten 15 gün hapis cezası verildi.

Moskova'da dün yapılan gösteride gözaltına alınan Navalnıy, polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edildi.

Moskova'daki Tverskaya semt mahkemesinde görülen davada, Navalnıy, polisin kanuni isteklerini yerine getirmemek ve mukavemette bulunmaktan 15 gün hapis, izinsiz gösteri düzenlemekten de 20 bin ruble para cezasına çarptırıldı.

Navalnıy, mahkemede yaptığı savunmasında, izinsiz gösteri yapmadığını belirterek, insanların neden meydanlara çıktığını anlatması için Başbakan Dmitriy Medvedev'in duruşmaya davet edilmesini talep etti. Ancak Navalnıy'ın talebi, mahkeme heyetince reddedildi.

Navalnıy'ın Başbakan Medvedev hakkındaki yolsuzluk iddialarının yer aldığı bir rapor yayınlamasının ardından dün Moskova ve St. Petersburg başta olmak üzere Rusya'nın birçok şehrinde Navalnıy ile diğer muhalif grupların desteklediği protesto gösterileri düzenlenmişti. Polisle protestocular arasında zaman zaman arbede yaşanan gösterilerde, 500'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.