Rusya'dan Erdoğan'ın yazdığı mektuba yanıt

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği sürecine geri dönmek istediklerini ancak bunun Ankara'nın atacağı adımlara bağlı olduğunu savundu.
Rusya'dan Erdoğan'ın yazdığı mektuba yanıt

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği sürecine geri dönmek istediklerini ancak bunun Ankara'nın atacağı adımlara bağlı olduğunu savundu.

Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Rusların milli bayramı olan 12 Haziran Rusya Günü vesilesiyle gönderdiği kutlama mesajına ilişkin soruya cevap verdi.

Peskov, "Biz de ilişkilerin normalleşmesi ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği sürecine dönülmesini isteriz. Ancak Putin’in de daha önce açık bir şekilde ifade ettiği gibi, Ankara tarafından gerekli adımlar atılmadan ilişkilerin normalleşmesi Rusya için mümkün görünmüyor" dedi.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulmasından üzüntü duyduklarını dile getiren Peskov, "Moskova, Türkiye ile ilişkilerin yüksek seviyede olduğu döneme değer veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, ilişkilerin düzelmesi için Türkiye'den bekledikleri adımları daha önce bir çok kez dile getirdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e gönderdiği kutlama mesajında ikili ilişkilerin gelecek süreçte hak ettiği seviyeye ulaşması dileğinde bulunmuştu.