Rusya'dan Türkiye'ye bomba TF-X teklifi! Yeni Su-35 ve Su-57 gelişmesi

RIA haber ajansına konuşan Rusya'nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitry Shugayev: Su-35 ve Su-57 tipi savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatını görüşüyoruz. TF-X'in geliştirilmesinde de yardımcı olabiliriz.
Rusya'dan Türkiye'ye bomba TF-X teklifi! Yeni Su-35 ve Su-57 gelişmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birlikte Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019'u ziyaret etmiş ve Su-57 uçaklarını incelemişti.

İkilinin ortak basın toplantısında Putin, "Su-57 uçağı konusunda işbirliği yapabiliriz. Sadece satın alma için değil, ortak üretim için de görüşmeler yaptık" demişti.

Erdoğan ve Putin'den ortak üretim açıklaması

BUGÜN YENİ BİR GELİŞME YAŞANDI

Rus haber ajansına konuşan Rusya'nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitry Shugayev, Türkiye ile Rusya'nın Su-35 ve Su-57 tipi savaş uçağı konusunda Türkiye ve Rusya'nın teslimat görüşmeleri yaptığını açıkladı.

Shugayev ayrıca, Türkiye'nin yerli ve milli üretimi olacak 5. nesil TF-X savaş uçağının geliştirilmesinde yardımcı olabileceklerini söyledi.

S-400 teslimatı hakkında da bilgi veren Shugayev, ikinci grup teslimatın ve Türk uzmanların eğitim sürecinin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyledi.