Rüzgar Çetin cezaevinden çıktı

Beşiktaş'ta bilinçli taksirle bir polis memurunun şehit olmasına, birinin de ağır yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve tahliyesine karar verilen Rüzgar Çetin, cezaevinden çıktı.
Rüzgar Çetin cezaevinden çıktı

Beşiktaş'ta bilinçli taksirle bir polis memurunun şehit olmasına, birinin de ağır yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve tahliyesine karar verilen Rüzgar Çetin, cezaevinden çıktı. 

Çetin, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne gelen sivil bir araca binerek,cezaevinden ayrıldı. 

Basın mensuplarının, cezaevinden çıkışı sırasında görüntü almaya çalıştığı Çetin'in yüzünü kapattığı görüldü. 

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan Rüzgar Çetin, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış, "tutuklu kaldığı süre, aldığı ceza miktarı ve mağdurların şikayetinden vazgeçmesi" nedeniyle oy çokluğuyla tahliyesine karar verilmişti. Mahkeme Başkanı Erdoğan Şimşek ise tahliye kararına şerh koymuştu. 

"Trafik kurallarını ihlal etmedim"

Mütalaaya karşı beyanı sorulan sanık Çetin, ''Trafik kurallarını ihlal etmedim. Önümdeki aracı sollamak istedim. Hızlı değildim. Aracım ile trafiğe açık olan orta şeritte hareket ettim. Alkol sınırları içerisinde olduğunu düşünerek hareket ettim. Tahliyemi istiyorum. Çok üzgünüm. Keşke hiç olmasaydı.'' diye konuştu.

Davayı karara bağlayacağını belirten mahkeme heyeti, son sözünü sorduğu sanık Çetin, ''Çok üzgünüm, tahliyemi istiyorum.'' dedi. 

Mahkeme Başkanı'nın muhalefet şerhi

Karara karşı oy kullanan Mahkeme Başkanı Erdoğan Şimşek, muhalefet şerhinde şunları kaydetti:

"Her ne kadar hakimlerce temel ceza 5 yıl hapis olarak belirlenmişse de olayın oluş şeklinin kamu hizmeti yapan müteveffa ve mağdurun görevi esnasında meydana geldiği, Adli Tıp Kurumunun raporunda kusurun tamamının sanığa ait bulunduğu, olayın oluş şekli, meydana gelen tehlike ve zarar dikkate alındığında, temel cezanın takdiren 10 yıl hapis olarak tayin edilmesi, 1/2 oranında arttırılmak suretiyle netice cezanın 15 yıl hapis olarak tayin edilmesi gerekirdi. Netice cezanın 15 yıl olduğu nazara alınarak da sanığın 8 ay gibi bir süre tutuklu kalması nedeniyle tahliye kararına karşıyım."