Saadet Konya’nın jeopolitik hatası Aday Karaduman’a Konyalılardan cevap: 1 Nisan’da ceketini alıp gidecek

Aslen Malatyalı olan ve Konya’yı tanımadığı iddia edilen aynı zamanda Konya’da geçtiğimiz dönem CHP listesinden girerek milletvekili olan Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman,’ın “Ceket siyaseti”ne Konyalılardan cevap geldi.
Saadet Konya’nın jeopolitik hatası Aday Karaduman’a Konyalılardan cevap:  1 Nisan’da ceketini alıp gidecek

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Konya Büyükşehir Belediyesi yarışında da söylemler farklılaşmaya başladı. Saadet Partisi’nin Malatya Pütürge doğumlu ve Konya ile hiç bağlantısı olmayan aynı zamanda 2018 Milletvekili Seçimlerinden CHP listesinden Konya Milletvekili olan şimdi ise Saadet Partisinden Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Karaduman, “Ceket siyaseti” yaparak Konyalılardan oy istiyor. Karaduman, Konya’ya son 20 yılda mega hizmetleri ve projeleri olan AK Partili Belediye Başkanlarını işaret ederek, Konya'yı yönetenlerin, 'ceketimizi aday göstersek de Konyalı bize destek verecek' düşüncesi içinde olduğunu her fırsatta dile getirmeye çalışıyor. SP’li aday Karaduman son olarak Konya’nın bir yerel gazetesinde, “Üzülerek söylüyorum; Konya'yı yönetenler, ceketi herhangi bir yere assak da Konyalı bize destek verecek düşüncesi içinde” diyerek açıklama yapmıştı.

“CEKETİNİ ALIP KONYA’DAN GİDECEK ADAYA OY VERMEYİZ”

Ceketini çıkarıp pozlar veren Karaduman’a Konyalılardan da net cevaplar gelmeye başladı. Habere tepkilerini dile getiren Konyalı vatandaşlar, “Konya’ya hiç faydası olmamış, Konyalıları sadece seçimde hatırlayan bir aday ancak 1 Nisan sabahı ceketini alıp Konya’dan gidecek” yorumlarını yaptılar. Konyalılar yaptıkları yorumların devamında, Karaduman’ın Konyalı seçmeni sadece bir makine gibi gördüklerini ve bu düşünceden dolayı da kınadıklarını belirterek, “Konyalı kime oy vereceğini çok iyi bilir. Hiçbir faydası olmayan, Konyalıyı tanımayan ve hakaret edercesine konuşan bu aday ancak Konya’dan ceketini alıp gider” diye tepki gösterdiler.
Öte yandan Konyalı vatandaşlar Konyalı olmayan birinin Konya Büyükşehir için aday gösterilmesini “Jeopolitik hata” olarak gördüklerini belirttiler.

 Editör