Ömer Kocabaş

Ömer Kocabaş

Saadet Partisini niye öpüyorlar?

Saadet Partisini niye öpüyorlar?

Son dönemde her fırsatta Saadet Partisi gündeme getirilmeye çalışıyor. Bir şekilde AK Parti’nin oylarını bölme çabasına girmiş medya organları, parti haber olsun da nasıl olursa olsun mantığında her gün sıcak haberler sunuyorlar(!) Saadet Partililerin bu noktada şuna dikkat etmeleri lazım; bizi kim haber yapıyor ve gerçek niyetleri ne?

Saadet Partisi’nin önce cumhur ittifakına dâhil olacağı söylendi yapılan görüşmelerin ardından vazgeçtiler. Partililer kendi adayımızı göstereceğiz diyorlar. Bir yandan da CHP ve İyi Parti falan da Saadet Partisini boş bırakmayıp, sıkı ilişkiler kurmaya çalışıyorlar. Bu üç parti arasında ya da başka partilerinde bir araya gelip, AK Parti-MHP cumhur ittifakına karşı bir ittifak yapılacak mı yoksa hepsi bireysel mi takılacak göreceğiz. Seçimlere daha bir yıldan fazla bir zaman var. O zamana kadar daha onlarca farklı ittifak senaryosu yazılabilir. Benim derdim başka. Saadet Partililer farkında mı bilmiyorum ama bir oyunun içine doğru çekiliyorlar. Umudu kalmamış muhalefetin yeni bir hezeyanına ortak olmamaları en büyük dileğim.

Muhalefet partileri önce kendi aralarında ittifaka niyetlendiler. Daha sonra hem ortak bir isim üzerinde uzlaşamadılar hem de tabana anlatamayız diye şimdilik vazgeçmiş görünüyorlar. Çok basit bir strateji geliştirdiler, daha doğrusu bir kumar oynayacaklar. İlk turda her parti kendi adayını çıkaracak, ikinci turda ise en yüksek oyu almış muhalefet partisinin adayı desteklenecek. Nereden tutarsanız elde kalacak bir plan… İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan seçilirse zaten plan baştan çöküyor. Diyelim ki ikinci tura kalındı o zaman ne olacak. Öyle referandumun ardından söylediği gibi hayır bloğunun olduğuna falan inanmıyorum. Çünkü işin sosyolojik bir boyutu yok. Örneğin HDP’nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rakip olarak kaldı. Saadet Partililer, İyi Partililer, CHP’liler falan sırf Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı olmasın diye HDP adayını mı destekleyecekler. En önemlisi partilerin destek çağrısı seçmende bir karşılık bulabilecek mi?

Diyeceksiniz ki HDP’nin adayı ne alaka? İşte Saadet Partisi’nin içine çekilmek istendiği tuzak bu. Muhalefeti organize etmeye niyetlenen medya cumhurbaşkanlığı seçimi eğer ikinci tura kalırsa Erdoğan’ın karşısına CHP’nin adayının kalacağını bal gibi biliyor. Bu noktada Saadet Partisi, İyi Parti falan figüran olarak kullanılacak. Saadet Partisi’nin malum medya tarafından desteklenmesinin tek nedeni AK Parti’den koparabileceği kadar oy koparıp, seçimi ikinci tura bırakmak. İkinci turda sonuç değişecek mi? Eh işte umut fakirin ekmeği…

Saadet Partisi kendine kurulan oyunu partiyi destekleyen haberleri, yorumları kimlerinin yaptığına bakıp rahatlıkla görebilir.  Ahmet Hakan, Fatih Portakal, Cumhuriyet, Sözcü gazeteleri, T24 gibi marjinal haber siteleri bayram değil, seyran değil Saadet Partisini niye öpüyor? Bu soruya verebilecek bir cevapları varsa bilelim. Ha hiç tahmin etmiyorum ama Saadet Partisi bütün bu dönen dolabın farkında olup, Ahmet Hakanlarla Portakalla falan kafa buluyorsa ne ala, yoksa sıkıntı büyük.

Saadet Partisi’nin seçimde anahtar parti olacağını düşünmüyorum. Karşımızda son seçimde yüzde 0,7 oy almış bir parti var. Partiye bakış açımda bir değişiklik yok.19 Kasım 2016’da Saadet Partisi yaşıyor mu? başlıklı yazımda söylediklerimi tekrar etmeye de gerek yok. Saadet Partisi’nden tek ricam haber oluyoruz, medya bizimle ilgileniyor gazıyla CHP ile bir ittifaka girip rahmetli Erbakan hocanın kemiklerini sızlatmasınlar. Koca partiyi bitirdiler, hiç olmazsa bu kadarını bari becerebilsinler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer Kocabaş Arşivi
SON YAZILAR