Sabah kahvaltıda şekerli sıcak çay tüketenler bir kere daha düşünsün! Vücudumuza zarar veren besinler

Vücudun demir taşı olan bağışıklık sistemi, hastalıklara karşı direnci artıran proteinleri artırır. Ancak bağışıklık sistemi çalışmak için ek olarak vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Bunları da besinlerden elde etmeye çalışır. Ancak tüketilen bazı yiyecekler bağışıklığın tamamen işlevselliğini bozar.
Sabah kahvaltıda şekerli sıcak çay tüketenler bir kere daha düşünsün! Vücudumuza zarar veren besinler

Proteinler bu farklı maddelerle savaşarak vücudu hastalıklara karşı korur. Bağışıklık sistemi bunu yaparken ihtiyaç duyduğu besinlerden ziyade vücutta bakteri ve virüslerin artışına maruz kalınca çöker. Vücuda giren bakteri ve virüslerin aktifliğini engellemek için bağışıklık sistemi beyne giden sinir hücrellerinin sinyalleriyle protein üretir. Etkisi azalan bağışıklık sistemi vücudun direncini yerle bir eder.

cay.png

Sıcak içecek boğazı tahriş eder

Kahvaltıların vazgeçilmez içeceği olan çay, sıcak sıcak tüketildiğinde vücuttaki faydalı hücrelerin zarara uğramasına neden olur. Uzmanlar aypılan araştırmalarda çay, çorba, yemeklerin ve kahve tüketimi sırasında sıcaklık oranını bu yüzden vurgular. Çok sıcak tüketilen besinler boğazı tahriş eder. Bu da vücuda giren bakteri ve virüslerin mukozlarda balgam olarak birikmesini engeller. İşlevini yitiren mukozlar nedeniyle virüs ve bakteriler direk vücutta birikmeye başlar. Bu da bağışıklığın iş yükümlülüğünü artırır. Bağışıklığın fonksiyonel hareketi artıkça işlevselliği de o kadar çabuk bozulur.

Şeker protein üretimini azaltır

Vücutta çözülmeyen şeker bağışıklığın protein üretimini azaltır. Özellikle kandaki kan hücrelerinin yapısallığını bozan şeker sağlıklı tüm hücrelerin emilimini azaltır. Bu da bağışıklığı zayıflatır.

Dondurulmuş besin gereksiz efor sarfeder

Dondurulmuş besinlerin vücuda hiç bir faydası olmadığı Japon bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır. Tam aksine bu besinler vücudun gereksiz efor sarfederek bağışıklığın yorulmasına neden olur.

dondurulmus-gida.jpg

Kurutulmuş meyve vücutta parçalanmaz

Kurutulmuş meyveler özlüklerini kaybeder. Sülfit barındıran bu besinler mide ve bağırsak tarafından parçalanmaz. Bu da vücutta besin atıklarının birikmesine neden olur.

kurutulmus-meyve.jpg

Pastane ürünleri hücrelerin yapısını bozar

Pastenelerde hazırlanan gıdaların içinde yüzde 60 oranda polisorbat madde tespit edildi. Bu madde vücutta besin atığına neden olur. Atılmadığında ise hücrelerin yapısını bozar.

Margarin kötü kolesterol düzeyini artırır

İçeriğinde potasyum sorbat barındıran margarin kötü kolesterol düzeyini artırır. Bu da kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkarır.

Kahve kremasında yüksek oranda şeker vardır

Yüksek oranda şeker barındıran kahve kreması tıpkı şeker kadar zararlıdır.

kahve-ve-krema.jpg

Tatlandırıcılar vücutta emilme yapmıyor

Şeker tüketmenin zararlı olduğunu iddia edip tatlandırıcı tarzı besinleri tüketenlere de kötü haber. Bu tarz maddeler de vücutta emilmediği için zararlıdır.

Etiketler :