Sabah namazından sonra "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" düzenlendi

EDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - Edirne ve Kırklareli'de, "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" yapıldı. Edirne'de Selimiye Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, sabah...
Sabah namazından sonra "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" düzenlendi

EDİRNE / KIRKLARELİ (AA) - Edirne ve Kırklareli'de, "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" yapıldı.

Edirne'de Selimiye Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, sabah namazı kıldı. Namazın ardından vatandaşlara çorba ikram edildi, Türk bayrağı dağıtıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un da aralarında yer aldığı kortej, Selimiye Camisi'nden Balkan Şehitliği'ne kadar yürüdü. Kortejdekiler yürüyüş sırasında 50 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini taşıdı.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, 57. Alayı yad etmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Önemli olan 57. Alayı anmak değil, anlamak meselesidir. Bu görev de özellikle eğitimcilere düşüyor." dedi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak ise bu yürüyüşle şehitlerin aziz hatıralarına sahip çıkmayı amaçladıklarını belirterek, kahraman şehit ve gazilerin yürüdüğü şerefli yolda bir ömür yürüyeceklerini dosta düşmana göstermek istediklerini vurguladı.

Şehitlikte düzenlenen törende de Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için yapılan duanın ardından etkinlik sona erdi.

- Kırklareli

Kırklareli'nde düzenlenen "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" etkinliğinde Hızırbey Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlar, sabah namazı kıldı, dua etti.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, verdiği vaazda, 57. Alayın başarısını hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti. Demirtaş, bugün de TSK'nin Afrin'de unutulmayacak bir kahramanlık yazdığını dile getirdi.

Namazın ardından cami bahçesinde vatandaşlara çorba ikram edildi.

Daha sonra Atatürk Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlar ve öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla şehitliğe yürüdü.

Burada şehitler için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, burada yaptığı konuşmada, gençliğin ecdadına sahip çıktığını belirterek, Türk milletinin vatanı için canını vermeye her zaman hazır olduğunu söyledi.

Kaynak: