Sabancı suikastı davasında savunma için ek süre verildi

Sabancı suikastinin firari şüphelisi olarak 20 yıldır aranan ve Türkiye'ye girerken Aydın'da yakalanan tutuklu sanık Akkol'un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi.
Sabancı suikastı davasında savunma için ek süre verildi

Sabancı suikastinin firari şüphelisi olarak 20 yıldır aranan ve yurtdışından ülkeye girince Aydın'da yakalanan tutuklu sanık İsmail Akkol'un "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Akkol'un yakalanmasının ardından İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen üçüncü duruşmaya, tutuklu sanık Akkol getirilirken yoğun güvenlik önlemi alındı. Akkol'u 4 avukat, davanın müdahili Sabancı ailesini ise avukat Vehbi Kahveci temsil etti.

İçeriği yaklaşık 3 bin sayfa olan dava dosyasını iki hafta önce aldığını belirten Akkol, "Bana gönderdiğiniz dosya içerisinde böyle yüzlerce sayfa var. Cezaevinde güvenlik görevlileri 'şifreli yazışma mı?' diyor. Bunu okuyarak savunma yapmamı istiyorsunuz. Savunmamı hazırlamam için süre istiyorum." ifadesini kullandı.

Yeniden süre verildi

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, taranan dava dosyasının dijital olarak sanık Akkol'a gönderilmesine ve dosyayı okuması için cezaevinde imkan yaratılmasına, savunma yapması için yeniden süre verilmesine karar verdi.

Sanığa daha önce de süre verildiğini hatırlatan heyet, savunma yapmaması durumunda sanık Akkol'un susma hakkını kullandığı veya savunma hakkını kötüye kullanmış olduğunun kabul edileceğini de tutanağa yazdırdı.

Kuvvetli suç şüphesi oluşturacak deliller bulunması, ceza miktarı, uzun bir süre kaçtıktan sonra yakalanması ve kaçma ihtimali göz önüne alınarak, sanık Akkol'un tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, duruşmayı 26 Eylül'e erteledi.

Davanın firari sanığı Fehriye Erdal ise hala aranıyor.