Sabıkalı yol cana doymuyor

Konya-Ereğli yolunda bir trafik faciası daha yaşandı. Ereğli’de tır ile minibüsün çarpışması sonucu 10 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Sabıkalı yol cana doymuyor

Sadece Konya’nın değil Türkiye’nin en tehlikeli bu yolunda yıllardır yaşanan ölümlü kazalara bir türlü engel olunamadı. Yaşanan kazalarda sorumlu yol mu? Yollardaki mühendislik hatalarımı? Sürücüler mi? Yeterli önlemin alınmaması mı? Sorun nereden kaynaklanıyor olursa olsun Vatandaş bir an önce çözüm bekliyor. Bu ve buna benzer Konya çevresindeki birkaç yolda yoğunlaşan bu kazalara bir çözüm olması için daha kaç tane kaza olması, daha kaç kişinin hayatını kaybetmesi gerekiyor.  Ereğli-Konya yolu 1998 yılındaki feci kazadan sonra Türkiye’nin en sabıkalı yollarından biri olarak akıllara kazınmıştı.  Konya-Ereğli yolunda Karapınar yakınlarında yolcu otobüsü tankerle çarpışmış 15'i kadın 33'ü erkek 48 kişi yanarak ölürken, 5 kişi yaralanmıştı.  O zaman otobüsmü yoksa tankerin mi suçlu olduğu tartışıla dursun adeta ölüm yolu haline gelen Konya-Ereğli yolunda her sene ölümlü kazalara olmaya devam ediyor. Kazaları ise TIR ve işçi, yolcu taşıyan minibüsler tarafında meydana geliyor. Son 6 ayın bile bilançosuna bakılırsa dünkü kazayla birlikte bu yolda 21 kişi hayatını kaybederken 56 kişi ise yaralandı.

sabikali-yol-cana-doymuyor--(2).jpg

TIR İLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI 10 ÖLÜ. 4 YARALI( 10 HAZİRAN 2016)

Ereğli’de tır ile minibüsün çarpışması sonucu 10 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.  Eser Gürsoy'un kullandığı 42 EJB 02 plakalı tır, Ereğli-Konya karayolunun 20. kilometresinde Faruk Peltek (47) idaresindeki 63 S 1036 plakalı minibüsle çarpıştı.  Kazada, minibüs sürücüsü Peltek ile Habip Çakıllı (22), Kemal Çiftçi (41), Mehmet (42), Ahmet (36), Hasan (46) ve Ömer Dedecan (50) ile kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan tır sürücüsü Gürsoy, Erdal Güngör ile Ali ve İbrahim Halil Söğüncü, Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Güvenlik güçlerinin kaza yerindeki incelemeleri sürüyor.

sabikali-yol-cana-doymuyor--(3).jpg

7 KİŞİ SIKIŞARAK CAN VERDİ

İlk bilgilere göre kaza, Ereğli-Konya yolu 17. kilometresinde meydana geldi. Konya yönüne giden TIR, Ereğli istikametine giden minibüs ile çarpıştı. Çarpışmasının etkisiyle her iki araçta yol dışına çıktı. Minibüste bulunan 7 kişi araçta sıkışarak hayatını kaybetti. Araçlarda bulunan 4 kişi de yaralandı.

sabikali-yol-cana-doymuyor--(4).jpg

KONYA'DA ZİNCİRLEME KAZA (26 ARALIK 2015)

Konya'da meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü. Zincirleme kaza, Konya-Ereğli çevre yolunun 11'inci kilometresinde çarpışan 42 PC 133 plakalı çekici ve 46 PA 855 plakalı kamyonu fark etmeyen minibüs sürücüsünün duramayarak araçlara çarpması sonucu meydana geldi. Kaza sonrası minibüste bulunan Ufuk Ezeroğlu ve Mustafa Akif Dudaklı öldü.

KONYA'DA FECİ KAZA: 6 ÖLÜ 24 YARALI (05 OCAK 2016)

Kaza, Ereğli-Adana karayolu Acıpınar mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre İzmir'den Hatay'a gitmekte olan sürücü henüz belirlenemeyen 31 Y 8259 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp devrilip karşı şeride geçti. Bu sırada Diyarbakır'dan Bodrum'a giden ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 21 AC 338 plakalı başka bir yolcu otobüsü de yine buzlanma sonucu duramayıp, devrilen otobüse çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre devrilen otobüste bulunan 6 kişi öldü ve her iki otobüste bulunan yolculardan 24 kişi yaralandı. Yaralılar,

sabikali-yol-cana-doymuyor--(5).jpg

SURİYELİLERİ TAŞIYAN OTOBÜS DEVRİLDİ, 1 ÖLÜ, 26 YARALI (6 ŞUBAT 2016)

İçinde Suriyeli sığınmacıların bulunduğu Nizamettin B. idaresindeki 42 DDG 06 plakalı minibüs, Konya-Ereğli karayolunun 15. kilometresinde devrildi. Kazada, 1 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı.

KONYA HASTANE YOLUNDA KAZA: 2 ÖLÜ 2 AĞIR YARALI (11 NİSAN 2016)

Kaza yine Konya-Ereğli karayolunun 20'inci kilometresinde meydana geldi. Ali Özcan yönetimindeki 42 E 2788 plakalı otomobil ile seyir halinde iken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan otomobil şarampole devrildi. Kazada otomobil içerisinde bulunan ve uzun süredir bağırsak tümörü rahatsızlığı çektiği için hastaneye götürdükleri öğrenilen kayınvalidesi Ayşe Tavas ve baldızı Sevide Tavas olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücüsü Ali Özcan ve araçtaki eşi Hüsne Özcan ağır yaralandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ