Sadaka kutusunu çalarken kameralara yakalandı

Bursa'da elektronik cihaz aksesuarları satan bir dükkana müşteri gibi giren şahıs sadaka kutusunu çalarken güvenlik kamerasına yakalandı.
Sadaka kutusunu çalarken kameralara yakalandı

Bursa'da elektronik cihaz aksesuarları satan bir dükkana müşteri gibi giren şahıs sadaka kutusunu çalarken güvenlik kamerasına yakalandı. İş yeri sahibi kutunun çalındığını 2 gün sonra fark etti.

Olay Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Gazcılar Sokak üzerinde bulunan bir telefoncuda meydana geldi. Öğle saatlerinde dükkana müşteri gibi giren bir şahıs, iş yeri sahibi Merve Kükner'e telefon kabı almak istediğini söyledi. Kükner şahsın istediği kabı ararken, hırsız o esnada kasanın üzerinde duran dolu sadaka kutusunu alarak montunun cebine koydu. Kutuyu aldıktan sonra uzun süre iş yeri sahibine ürün soran şahıs daha sonra karar veremediğini eşiyle bir daha gelip bakacağını söyleyerek dükkandan çıktı.

"Güvenlik kamerasından tespit ettim"

Yaşadıkları hırsızlık olayıyla ilgili konuşan iş yeri sahibi Merve Kükner ile eşi Mesut Kükner yaşananları anlattı. Kutunun çalındığını iki gün sonra temizlik yaptığı sırada fark ettiğini söyleyen Merve Kükner, "Cuma günü normal dükkanı açtığım gibi rutin temizliğimi yaparken kutunun eksik olduğunu fark ettim. Sağa sola baktım ama bulamadım. Ardından hemen kamera kayıtlarına baktım. Tabi öyle hırsızlığa alışkın bir iş yeri de değiliz daha önce yaşamadık böyle bir şey. Her saati inceleyerek kutunun olmadığı zaman dilimini bulmaya çalıştım. Saati tespit ettiğim gibi hemen öncesindeki görüntüleri incelemeye başladım. O gün çok yoğun bir müşteri trafiğim olmamıştı onun için hemen kutuyu çalıp montuna sakladığını gördüm. Yani güzel oyaladı bizi, biz yüzlerce kılıfın içinden istediğini bulmaya çalışırken kutuyu alıp montunun cebine attı" ifadelerini kullandı.

"Üzücü tarafı sadaka kutusunun çalınmış olması"

Mesut Kükner ise yaşadıkları olay karşısında son derece üzüldüklerini belirterek o paranın erkek hafız yetiştiren bir derneğe ait olduğunu kaydetti. Kükner, "Üzücü tarafı sadaka kutusu olması. Bizim burada bir telefonumuzu paramızı çalsaydı bu kadar üzülmezdik. Fakirlerin parasını çaldı insanlar nasıl tenezzül edip alabiliyorlar onu anlamadık" dedi. Kükner çifti durumu polise bildireceklerini belirtti.

Sadaka kutusunu çalarken kameralara yakalandı

Sadaka kutusunu çalarken kameralara yakalandı

Sadaka kutusunu çalarken kameralara yakalandı

İHA