Sadakataşı Derneği'nden Arakanlı mülteciler için eğitim merkezi

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, Arakanlı mültecilerin sığındığı Bangladeş'teki Mainnerghone mülteci kampında eğitim merkezi açtı. Dernekten...
Sadakataşı Derneği'nden Arakanlı mülteciler için eğitim merkezi

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, Arakanlı mültecilerin sığındığı Bangladeş'teki Mainnerghone mülteci kampında eğitim merkezi açtı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 200 öğrencinin eğitim göreceği "DNA Dijital Eğitim Merkezi"nde iki öğretmen öğrencilere ders verecek. Bölgenin iklim şartlarına uygun olması için bambudan yapılan okul, 150 metrekarelik alana inşa edildi.

Eğitim merkezinin bulunduğu Mainnerghone Mülteci Kampı, Myanmar ordusu ve fanatik Budist grupların saldırıları ile beraber ülkelerinden göç eden yaklaşık 22 bin Arakanlı mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, Arakanlıların yaşadığı mülteci kamplarının tamamının kapasitelerinin çok üzerinde insan barındırdığına dikkati çekti.

Kampların en büyük sorunlarından birinin de eğitim meselesi olduğunu belirten Özdal, "Açılışını gerçekleştirdiğimiz eğitim merkeziyle beraber Arakanlı yavrularımız için sekizinci okulumuzu hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sadakataşı Derneği, bölgedeki eğitim faaliyetlerinin yanı sıra diğer yardım çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.


Kaynak: