Sadakataşı Derneğinden Etiyopya'ya tıbbi destek

Dernek, ülkede görme yetisini kaybetme riski taşıyan yüzlerce katarakt hastasını tedavi ettirdi
Sadakataşı Derneğinden Etiyopya'ya tıbbi destek

ADDİS ABABA (AA) - Sadakataşı Derneği, katarakt hastalığı nedeniyle görme zorluğu çeken ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yüzlerce Etiyopyalı'yı ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

Dernek, hayırseverlerin destekleri sayesinde ülkenin doğusundaki Gelemso kasabası ve çevresinde yaşayan 420 hastanın gözlerini katarakttan kurtardı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Dursun Tunç, Asya ve Afrika'nın birçok bölgesinde insanların beslenme, yaş ve hijyen gibi sebeplerden ötürü katarakt hastalığına yakalandığını hatırlattı.

Tunç, "Etiyopya'da katarakt sebebi ile her yıl binlerce insan görme yetisini kaybediyor. Biz de yaptığımız 420 ameliyat ile buradaki kardeşlerimizin gören gözleri olmaya çalıştık. Daha önce de Etiyopya'da 700 hastayı ameliyat etmiştik." ifadelerini kullandı.

Ameliyat sonrası rahatsızlıklarından kurtulanların sevinçlerini görmenin ayrı bir mutluluk olduğunu söyleyen Tunç, sağlık yardımlarının bundan sonra da artarak devam edeceğini belirtti.

Katarak ameliyatlarının yapıldığı hastaneyi ziyaret eden Harrar Bölgesi Sağlık Müdürü Ahmed Muhammed ise operasyonlar için Türkiye'ye ve Sadakataşı Derneğine teşekkür ederek ortak projeler yapmak istediklerini dile getirdi.

Kurulduğu 2010 yılından itibaren katarakt ile mücadele etmeye devam eden dernek, yapmış olduğu operasyonlar ile Somali, Pakistan ve Etiyopya'da binlerce çaresiz insana umut oldu.

Dünyada her yıl yüz binlerce katarakt hastası teknik ve maddi imkansızlıklar nedeniyle ameliyat olamadığı için görme yeteneğini kaybediyor ve yaşamını başkalarına bağımlı bir şekilde sürdürmek zorunda kalıyor.


Kaynak: