Sadakataşı'ndan ramazanda 500 bin kişiye yardım hedefi

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği "Kardeşlikte ramazan gibi olalım" çağrısıyla ay boyunca yaklaşık 500 bin kişiye yardım ulaştırmayı hedefliyor....
Sadakataşı'ndan ramazanda 500 bin kişiye yardım hedefi

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği "Kardeşlikte ramazan gibi olalım" çağrısıyla ay boyunca yaklaşık 500 bin kişiye yardım ulaştırmayı hedefliyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, ramazanın yaklaşmasıyla birlikte dünyanın dört bir tarafında mazlum coğrafyalara yardım ulaştıran Sadakataşı Derneği, mülteci kamplarındaki çocuklara, yetimhanelerdeki yetimlere ve yoksulluk sebebiyle açlığa direnen insanlara yardıma devam ediyor.

Bu sene "Kardeşlikte ramazan gibi olalım" çağrısıyla faaliyetlerini yürütecek olan Sadakataşı Derneği, Türkiye'yle birlikte 25 ülkede gerçekleştireceği çalışmalar kapsamında, ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirmek için gıda kumanyası, ilmihal, fitre, fidye ve zekat dağıtımları yapacak.

500 bin kişiye yardım ulaştırılması hedeflenen çalışmalar kapsamında, düzenli kurulacak iftar sofralarında oruçlar açılacak, ramazan ayı boyunca sürecek yardımlarla binlerce çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek.

- Kriz ve savaş bölgelerine öncelik

Ramazan'da abluka altında olan Gazze, işgal altında bulunan Kudüs, Suriye ve Yemen'de, Müslümanların azınlıkta olduğu Güney Asya ve Bangladeş'te bulunan mülteci kamplarıyla Arakan gibi kriz bölgelerine dernek tarafından öncelik verilerek, yardımlar ulaştırılacak.

25 ülkeye ramazan yardımı ulaştırmayı hedefleyen dernek, başta Türkiye olmak üzere Abhazya, Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bulgaristan, Burkina Faso, Çad, Endonezya, Filipinler, Hindistan, Gazze, Kudüs, Irak, Kenya, Kırgızistan, Lübnan, Mali, Moğolistan, Nijer, Somali, Sri Lanka, Suriye, Tanzanya, Vietnam ve Yemen'e ramazan yardımları ulaştırarak, iftar sofralarını bereketlendirecek.

Dernek, ramazanda binlerce bayramlık kıyafet ve oyuncak dağıtarak, çocukların mutluluklarına da ortak olacak.

Sadakataşı Derneği, ramazan boyunca düzenli iftar sofraları kurup binlerce insanla bir araya gelecek ve 2011'den beri gelenekselleşen Mescid-i Aksa avlusundaki iftarlarda binlerce Filistinli ile kardeşlik sofrası kuracak.

Ramazan yardımları dışında da çalışmalarını sürdürmeye devam eden dernek, Sri Lanka'da 500 katarakt ameliyatı, Çad'da 2 cami ve su kuyusu açılışları gerçekleştirecek.

Ayrıca ülkelerindeki katliamlardan kaçıp komşu ülke Bangladeş'e sığınan Arakanlı mültecilerin yaşadığı kamplarda su kuyusu açılışları yapılacak ve Tanzanya'da da bir caminin temeli atılacak.

- 2018'de 21 ülkeye yardım ulaştırıldı

Sadakataşı Derneği, geçen sene gerçekleştirilen ramazan yardımları kapsamında 21 ülkede yapılan yardımlarda, 8 bin aileye gıda kumanyası, bin kişiye ilmihal dağıtımı, bin 300 çocuğa bayramlık kıyafet ve 2 bin aileye fitre ve zekat ulaştırdı.

Kurulan iftar sofralarında yaklaşık 50 bin kişinin orucunu açmasına vesile olan dernek, yaklaşık 300 bin kişinin bu yardımlardan faydalanmasını sağladı.

Sadakataşı Derneği, ramazan sevincini ihtiyaç sahipleriyle birlikte yaşamak isteyen hayırseverler için kumanya bedelini 120 lira, bayramlık bedelini 125 lira, fitre bedelini 23 lira ve iftar bedelini ise 20 lira olarak belirledi.

Ayrıca hayırseverler, 2989 kısa mesaj hattından "İFTAR" yazıp göndererek, iftar sofralarına katkıda bulunabilecek.


Kaynak: