Sadece Konya'daki bakkallarda geçerli kart! Böylesini görmediniz

Konya Bakkallar Odası tarafından hayata geçirilen KONbakkal Sosyal Kart, ihtiyaç sahiplerinin yanında olurken bakkal esnafına da destek oluyor.
Sadece Konya'daki bakkallarda geçerli kart! Böylesini görmediniz

Konya Bakkallar Odası tarafından hayata geçirilen projede ihtiyaç sahipleri alışverişlerini yaparken, bakkal esnafı da desteklenmiş oluyor. KONbakkal projesinin kısa sürede büyük ilgi gördüğünü ifade eden Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Feridun Göner, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

img-0541.jpg
Feridun Göner

‘BİRÇOK BAKKALDA GEÇERLİ’

Uygulamanın Konya merkezdeki neredeyse tüm bakkallarda geçerli olduğunu söyleyen Göner, “KONbakkal, Konya’mızın bakkal esnafını destekleme adına yapılan bir projedir. Zincir marketlerde sosyal kart adı altında dağıtılan kartlar gibi biz de bakkallarımızda geçerli olacak KONbakkal Sosyal Kart çalışmasını yürüttük. Şu anda Konya’daki nereyse tüm bakkallarda alışveriş yapılabilecek bir sistemi hayata geçirdik. Kart satışlarımız sürüyor. Hayırseverlerimiz bu projeye desteklerini veriyorlar. Özellikle Ramazan ayının verdiği maneviyat ve vatandaşlarımızın verdiği zekatlarla daha fazla yaygınlaşacağını düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

bakkal-raflari-neden-pahali-870x457.jpg

‘BAKKALLARIMIZ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA’

Bakkalların her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu vurgulayan Göner, hayırseverlerinde bakkal esnafının yanında olması gerektiği çağrısında bulunarak şu ifadelere yer verdi; “İhtiyaç sahibi bir vatandaşımız zincir markete gidip bir ekmek dahi alamaz. Ama bizim bakkal esnafımızdan parası olmadığı zaman da veresiye şeklinde alışveriş yapabilme imkanları var. Zor günlerde bakkal esnafımız ihtiyaç sahiplerinin yanında.

img-0545.jpg

Biz de bakkal esnafımızın yanında olmalıyız. Bu projeyle bakkal esnafımızın da faydalanmasını arzuluyoruz. Hayırseverlerimiz aslında bu projeyle iki yöne de iyilik yapmış oluyor. Bir yandan bakkal esnafını desteklerken, bir yandan da ihtiyaç sahiplerine yardımcı olacaklar. Konyalı hayırseverlerimize buradan bir çağrıda bulunuyoruz. İhtiyaç sahiplerinin yanında olalım. Bakkal esnafımıza da sahip çıkalım.”

img-0539.jpg

‘LİMİTLERİ KENDİLERİ BELİRİYOR’

Kart limitlerinin hayırseverlerin belirlediğini ifade eden Göner, “Hayırseverlerimiz ilk olarak odamıza müracaat ederek kartı temin edebiliyorlar. Ön ödemeli bir sistem. Limitleri hayırseverimiz kendisi belirliyor. Hesaba istediği miktarda parayı yatırıyor. Kartı kime vermek istiyorsa veriyor. Çalışanına, bildiği bir ihtiyaç sahibine veriyor. Dernekler aracılığıyla da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabiliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşımız bakkala giderek harcamasını yapabiliyor. İçerisindeki miktara bakkal esnafımız bir sistem üzerinden bakabiliyor. Karatay, Selçuklu ve Meram ilçelerine bağlı köy bakkallarında da bu sistem geçerli olacak.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

01.jpg

 Muhabir
Etiketler :