Sağlığınız için kurban etini kasaba çektirin

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül uyarılarda bulundu.
Sağlığınız için kurban etini kasaba çektirin

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül uyarılarda bulundu.

Sivas'ta özellikle yaz aylarında açılan yöresel ürünler satan iş yerleri hakkında açıklamalarda bulunan Akgül,"Bu işyerleri genellikle yaz dönemi veya bayram dönemleri gibi, alışverişin yoğun olduğu dönemlerde vurgun yapmak amacıyla kısa süreliğine ortaya çıkıp kaybolan kişiler tarafından işletilmektedir. Tespitlerimize göre bu işyerlerinin yasal yükümlülüklerini yerine getirmedikleri ortadadır. Ayrıca yalnız dükkan olarak faaliyet gösteren değil seyyar olarak faaliyet gösteren ve ilimiz dışından gelen oldukça fazla sayıda seyyar satıcı bulunmaktadır. Bu kişiler vergiden, sigortadan bir haber faaliyet göstermektedir. Bu kişilerden alınan ürünler ülke ekonomisine de zarar vermektedir. Bizler bu konuyu mütemadiyen dile getirsek de şehrimizin diğer kurumlarının da üzerine düşen görevi yerine getirmesi büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla sadece halkımızın bilgilendirilmesi yeterli değildir. İlgili kurum yöneticilerini bu konu üzerinde hassasiyet göstermeleri ve bu işletmelerin yasal gereklilikleri yerine getirip getirmedikleri hususunda denetim yapmalarını basınımız aracılığıyla talep ediyoruz."

Kurban bayramında et çektireceklere de uyarılarda bulunan Akgül,"Bir diğer husus ise yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile et çekmek üzere dükkanları üzerine yazılar asan esnaf kardeşlerimiz var. Ancak faaliyet alanı dışında et çekme makinesi bulan herkesin et çekme yarışına girdiğini görüyoruz. Et çekme işi kasabın işidir. Bu iş için hijyenik koşullar ve bu koşulları sağlayan makinelerin kullanılması gerekmektedir. Kurban etlerinizi bu koşulları sağlayan kasaplarda çektirmeniz konusunda sizleri uyarmak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: