Sağlık çalışanlarının 'görevde yükselme sınavı' şubatta

Sağlık Bakanlığının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı, 12 Şubat 2017'de gerçekleştirilecek.
Sağlık çalışanlarının 'görevde yükselme sınavı' şubatta

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, geçen yıl yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nın beklentileri karşılamadığını, bu nedenle boş kalan kadrolar için talep ettikleri yeni sınavın 12 Şubat 2017'de gerçekleştirileceğini bildirdi.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı takvimini açıkladığı belirtildi. Buna göre sınava başvuruların 25 Ekim-2 Kasım arasında yapılacağı ifade edilen açıklamada, sınavın 12 Şubat 2017'de saat 14.00'de gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, "2015 yılında yapılan sınav, hem yapılış şekli hem de yerleştirmeler sonucu boş kalan kadrolar sebebiyle beklentileri karşılamadı. Sendika olarak yeni bir sınav daha yapılmasını istedik ve sözünü almıştık." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaretinde konuyu tekrar gündeme getirdiğini aktaran Memiş, bu ziyaret sonrası, sınav için komisyon kurulduğunu, ardından da bu hafta sınav duyurusuyla münhal kadroların açıklandığını belirtti.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavının, hem çalışanlar hem de kurumlar açısından önemli olduğunu dile getiren Memiş, şunları kaydetti:

"Çalışanlar, kariyer planlamasında bu sınava önem veriyor ve hedefine bu sınavla ulaşmak istiyor. Kurumlar da boş bulunan kadro ve unvanlardaki çalışan açığını bu sınavla kapatıyor. Sınavların geç yapılması hem çalışanların motivasyonuna olumsuz etki yapıyor hem de kurum çalışmalarında aksamalara yol açıyor."

Açıklamada, sınavla ilgili duyuru ve diğer ayrıntılara ilişkin bilgiye http://www.sagliksen.org.tr internet adresinden ulaşılabileceği aktarıldı.