Sağlık-Sen ABD'yi protesto etti

Konya Sağlık-Sen Şubesi, ABD’nin yaptırımlarına karşı basın açıklaması yaptı.
Sağlık-Sen ABD'yi protesto etti

Konya Sağlık-Sen Şubesi, ABD’nin yaptırımlarına karşı basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Zeynel Abidin UYSAL, “Bizler emeğimizi insanımızın hizmetine sunan, milletimizin sağlığı için 7 gün 24 saat nöbet tutan sağlık çalışanları olarak bu kirli savaşı lanetliyoruz” dedi.

Türkiye’nin son zamanlarda küresel emperyalizmin ekonomik kuşatmasına ve terör saldırılarına maruz kaldığının altını çizen Konya Sağlık-Sen Şube Başkanı Zeynel Abidin UYSAL, “Türkiye’nin ekonomisine, üretimine, emek ve alın teriyle elde edilmiş birikimlerine yönelik bu saldırılar ahlak, hukuk ve demokrasi dışıdır. Bizler emeğimizi ve alın terimizi insanımızın hizmetine sunan, milletimizin sağlığı ve esenliği için 7 gün 24 saat nöbet tutan sağlık çalışanları olarak bu kirli savaşı lanetliyoruz. Ülkemizin ve milletimizin yararı için alınan kararların arkasında olacağımızı, küresel sermayenin baskılarına boyun eğmeyeceğimizi bütün dünyaya ilan ediyoruz” diye konuştu.

“İSTİKLAL DEĞİL İSTİKBAL MÜCADELESİDİR”

Bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye idealine yürekten bağlı olduklarını vurgulayan Uysal, “Çalışkan, fedakâr ve vatansever sağlık çalışanları olarak tam bağımsız Türkiye için yüksek ideallerin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini bütün varlığımızla destekliyoruz. Sağlıkta yeni Türkiye’nin liderlik potansiyeline yürekten inanıyoruz. Bu bağlamda kendi çalışma alanımızda Türkiye’yi milli üretim, milli teknoloji ve milli ekonomi hedeflerine ulaştırmak için daha fazla gayret göstereceğiz. Biliyoruz ki, Türkiye’nin mücadelesi sadece misakı milli sınırları içine sığan bir istiklal mücadelesi değil, insanlığı esaretten kurtaracak bir istikbal mücadelesidir” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜYÜZ VE KARARLIYIZ”

Türkiye’nin emperyalist zulme karşı dünyada mazlumların umudu olduğunu aktaran Uysal, “Küresel sömürü düzeninin ölüm kusan karanlığını yıkacak adalet, huzur ve barış medeniyetinin temsilcisidir. Şanlı tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla, millet olarak küresel barışa, adalete ve insani değerlere sonsuza kadar bağlı kalacağız. Gerektiğinde bu uğurda küresel şer odaklarına karşı bütün varlığımızla savaşmaktan da geri durmayacağız. 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a kadar her türlü darbe girişimleri ve ihanet senaryolarının üstesinden geldik. Daha da güçlendik, daha da kenetlendik. Bugün de emperyalizmin oyununu boşa çıkarmak için daha güçlüyüz ve kararlıyız” dedi.

“YERLİLEŞME HEDEFLERİMİZ VAR”

Sağlık-Sen olarak milli ekonominin ‘yerli üretim, yerinde tüketim’ anlayışı ile güçleneceğine inandıklarını ifade eden Uysal, “Yeni Türkiye’de sağlık, milli ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olacak. Tıbbi cihazda, ilaçta ve aşıda büyük ve güçlü Türkiye’ye yakışan yerlileşme ve yerelleşme hedeflerimiz var. Özellikle sağlık turizminde dünya liderliğini hedefliyoruz. Bu hedefler gerçekleştiğinde dünyaya sağlık hizmeti, teknolojisi ve bilgisi ihraç eden lider ülke olacağız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak bu milli hedeflerin hem sahibi hem de hamisiyiz. Ülkemize yönelik ekonomik teröre karşı sağlığın vizyonunu bütün ruhumuzla sahipleneceğiz” diye konuştu.

img_8801.jpg

“KAYBEDEN EMPERYALİZM, KAZANAN TÜRKİYE”

Türkiye’ye savaş ilan edenlerin milli birliğimizden toz bile koparamayacağının altını çizen Uysal, “Sadece Türkiye değil dünyanın bütün emekçileri kapitalist Amerika’ya karşı birleşmelidir, ekmeğini ve emeğini alan küstah Amerika’nın çirkin kalkışmasına karşı onurlu bir direniş içinde olmalıdır. Kazanan barış ve aydınlık dolu gelecek, emek, alın teri ve milli ekonomi olacak. Kaybeden emperyalizm, kazanan Türkiye olacak” diyerek sözlerine son verdi. Basın açıklamasının ardından ‘Emperyal ABD derdimiz seninle’ ve ‘ABD şaşırma boşuna kaşınma’ sloganları atılırken ABD Bayrağı, ABD Başkanı Trump’ın posteri ve dolar yakıldı. 

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER