İsmail Poçan

İsmail Poçan

Sağlık Turizm Derneği kuruldu ama…

Sağlık Turizm Derneği kuruldu ama…

Turizm, şehrimizin, ülkemizin tanıtılması açısından ve ekonomik getirileri göz önüne alındığında önemli bir sektör.

Fakat bakıldığında Konya’nın o kadar güzel yerleri ve yapılması gereken projeleri varken Konya turizmi sadece Mevlana Müzesi’ne bağlı görünüyor.

Her ne kadar Mevlana Müzesi ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekse de farklı alanlarda farklı çalışmalar ile bunun çeşitlendirilmesi gerekiyor.

Konyalı sağlık yöneticileri bu konuda bir dernek kurmaya karar vermişler.

Senelerdir belli dönemlerde kurulması gündeme gelen Konya’nın sağlıktaki ilerleyişinden, hastanelerinden yurt dışından gelecek hastaların da yararlanması için kurulan bir dernek.

Yıllardır nedense hala kurulamayan, ha kuruldu ha kurulacak olan dernek sonunda Mayıs ayında kurulmuş. Konya Sağlık Turizmi Derneği…

Ama ne kadar samimiler bunu bilemiyoruz tabi.

Konya’nın birçok alanda potansiyeli yüksek ama bunu en etkili şekilde kullanmak şehre ve ülkeye katkı sağlayacaktır.

Bunu da yurt dışından insanları ‘Sağlık turizmi’ başlığı altında Konya’ya getirmenin burada tedavi olmalarının nasıl bir mantığı var ben anlayamadım.

Birde yani Konya’nın çevre illerini geçiyorum daha en yakın ilçesinden gelen bir hastanın bile nerede kalacağı sağlanamamışken…

Parası olmadığı halde günübirlik Konya merkeze gelip gitmek zorunda kalan, derdi sadece hastalığı olan insanların sorunu çözmeden bunlara girmek ne kadar doğru.

Ya da bunlarla ilgili bir çalışma var mı?

Sandalyelerde hasta hasta sabahlayan günlerce acı çeken hastaların durumu çözülmeden, amacı yurt dışından hastaları burada tedavi etmek olan bir derneğin bunları da düşünmüş olması gerekiyor.

Hastalığından kurtulmak için zor şartlarda mücadele eden her türlü zorluklarla baş etmesi gereken hastanın halinden anlamadıktan ve onun için çaba göstermedikten sonra sen dünyayı getirsen ne olur?

İnşallah samimilerdir. Ülkemizde birçok dernekte olduğu gibi dernek adı altında kendilerine gezme fırsatı çıkaran bir mantık yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR