Sağlıkçılar doktora şiddeti protesto etti

Gaziantep Sağlıkçılar Meclisi, bıçaklı saldırıya uğrayan Aile Hekimi Dr. Fikret Öztürk ve diğer sağlıkçıların maruz kaldığı şiddet olaylarını protesto etti.
Sağlıkçılar doktora şiddeti protesto etti

Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Doğan Eroğulları, Gaziantep Sağlıkçılar Meclisi adına Seyrantepe Aile Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Sakarya'da bir aile hekiminin sorumluluklarını yerine getirdiği ve işini düzgün yaptığı için bıçaklı saldırıya uğradığını söyledi. Sağlıkta şiddet yasası çıkarılmadığı için, sürekli artan bir şiddete maruz kaldıklarını belirten Dr. Eroğulları, "Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Sakarya'da bir aile hekimi meslektaşımız, yasalara uygun, meslek onuruna yakışır ve asli görevi olan toplum sağlığını korumak adına sorumluluklarını yerine getirdiği ve işini düzgün yaptığı için, görevi başındayken neredeyse katlediliyordu. İnsanlar ölmesin, çocuklar anasız babasız kalmasın diye canı pahasına çalışan meslektaşımız, az kalsın kendi çocuklarını yetim ve öksüz bırakıyordu. İki ameliyat geçiren, meslektaşımızın, ne yazık ki bacağında kalıcı hasar kalma ihtimali var, kendisine acil şifalar diliyoruz. Daha bu arkadaşımızın acısını yaşarken, olayın öfkesini duyarken, bir şiddet haberi de Adana'dan geldi. Bu neyin kini, neyin öfkesidir anlam vermek mümkün değil. Ve maalesef yaşanan her şiddet olayı sonrasında şiddeti haklı, şiddet uygulayanı mağdur ve mazlum gösterecek amalar, gerekçe göstermeler, acımızı ve öfkemizi daha da arttırmakta. Bu şiddete sebep kimdir? Türkiye Büyük Millet Meclisine sesleniyoruz, Artık feryadımız duyulsun. Biz, geçmiş olsun dileklerini, takipçisi olacağız, kınıyoruz cümlelerini duymayı değil, başka canlar yanmadan, sağlıkta şiddet yasasının çıkarıldığını görmeyi istiyoruz" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının tek amacı, halkın sağlıklı ve huzur içinde yaşamalarına katkı sunmak olduğuna vurgu yapan Dr. Eroğulları, yaptığı basın açıklamasının devamında "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere görevimizin başında olmaya ve özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Nerede olursa olsun şiddete uğrayan bir sağlık çalışanı olduğunda, bizler sağlık camiasının birer neferi olarak sonuna kadar yanında olacağız ve sesimizi duyuracağız ta ki bu şiddet sona erinceye dek. Gaziantep Sağlıkçılar meclisini oluşturan Gaziantep Aile Hekimliği Derneği(GAHD), Gaziantep-Kilis Tabip Odası ,Gaziantep Aile Sağlığı Elemanları Derneği,Türk Sağlık Sendikası Gaziantep Şubesi, Sağlık Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep Şubesi olarak sağlık çalışanlarına yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor,meslektaşımızın bir an önce sağlığına kavuşup görevinin başına dönmesini ve bunun son olmasını diliyoruz. Bir gün dahi geçirmeden, bir kez daha canımız yanmadan Sağlıkta Şiddet Yasasının çıkarılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlıkçılar doktora şiddeti protesto etti

Kaynak: