Sağlıklı Yaşam Aracı hizmet vermeye devam ediyor

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderilen "Sağlıklı Yaşam Aracı" faaliyetlerine devam ediyor.
Sağlıklı Yaşam Aracı hizmet vermeye devam ediyor

Sağlıklı yaşama insanları teşvik etmek amacıyla faaliyetlerine devam eden Sağlıklı Yaşam Aracı, Mardin ve bağlı ilçelerde vatandaşları kanser ve diğer hastalıklardan korunma konusunda bilgilendiriyor. Sağlık Bakanlığınca Mardin'e gönderilen "Sağlıklı Yaşam Aracı" toplumun bilgi, farkındalık yeteneklerini artırmak, halk sağlığının korunmasını ve geliştirilmesini sağlamak, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek, sağlık okuryazarlığını ve sağlık bilincini artırmayı amaçlıyor. Sağlıklı Yaşam Aracı, şu ana kadar Savur, Ömerli, Yeşilli, Nusaybin, Kızıltepe, Midyat, ilçelerinde sağlıklı yaşam konusunda halka hizmet verdi.

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Sağlıklı Yaşam Aracı içerisinde birçok hastalığa neden olan sebepler ve bu sebeplerden korunmanın yollarının görevli sağlık personellerince aracı ziyaret eden vatandaşlara ve öğrencilere anlatıldığını belirtti. Yavuz, ayrıca diş taramaları ile ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirmelerde bulunulduğunu söyledi.

Sağlıklı Yaşam Aracı hizmet vermeye devam ediyor

Kaynak: