"Sağlıkta Türkiye'nin seviyesini daha yukarıya taşıyacağız"

Sağlık Bakanı Demircan, "Sağlıkta Türkiye'nin kesbetmiş olduğu bu seviye başarılı bir seviye. Bu seviyeyi burada terk etmek durumunda değiliz. Bunu daha yukarıya taşıyacağız." dedi.
"Sağlıkta Türkiye'nin seviyesini daha yukarıya taşıyacağız"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığını ziyaretin gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların doğmadan önce sağlık hizmetiyle karşılaştığını, bu hizmetin ölüm anında bittiğini söyledi.

Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde belirli bir seviyeye geldiğini anlatan Demircan, bu hizmetlerin, milletin karşısında yüzlerini ak eden hizmetlerden olduğunu belirtti.

Demircan, Türkiye'de sağlıkla ilgili birtakım sorunlar bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bakanlığımız bir tespit yapıyor, varsa bir problem çünkü çok dinamik bir hizmet, her an gelişme duyulan bir hizmet... Bir yerde bir vatandaşımız hizmete ulaşamazsa kendimizi bundan sorumlu tutarız, sorumluluğunu hissederiz. Mesela, en son bir dağcı kardeşimiz, Kaçkar Dağları'nda dün dağcılık yaparken 3 bin 500 metre rakımda düşerek ayağını kırdı. Ona ulaşmak için gece yarılarına, sabah kadar takip ettik olayı. Bu sabah alındı oradan çünkü helikopterler yanaşamadı, bizim helikopterlerimiz yanaşamadı.

Silahlı Kuvvetlerden gelen helikopterler yaklaşamadı. Oraya karayoluyla ulaşıldı ve sağlıklı şekilde tedaviye alındı. Böyle bir hizmet, alan tanımıyor, zaman tanımıyor, mekan tanımıyor. Böyle bir hizmette elbetteki sıkıntılı noktalar gelirse önümüze, üzerimize düşeni yapacağız ama şundan emin olun: Sağlıkta Türkiye'nin kesbetmiş olduğu bu seviye başarılı bir seviye. Bu seviyeyi burada terk etmek durumunda değiliz. Bunu daha yukarıya taşıyacağız."

Sağlıkta ikinci dönüşüm döneminin başarılı şekilde devam ettiğini vurgulayan Demircan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde şehir hastanelerinin başını çektiği, lokomotifliğini yaptığı sağlıkta ikinci dönüşüm dönemine giriliyor. Biz de bu konuda üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapacağız. Türkiye'yi bölgesinde ve dünya üzerinde parmakla gösterilir, örnek alınır bir sağlık merkezi haline getirmeyi hedeflerimize koymuş bulunuyoruz." diye konuştu.