Sahada köşeye sıkışan teröristler, şehirlere iniyor

PKK, ASALA modeline geçiyor. DEAŞ da Suriye ve Irak’ta yetiştirdiği militanlarını Batı’da eyleme gönderiyor.
Sahada köşeye sıkışan teröristler, şehirlere iniyor

Kararlı mücadele sayesinde yok olma noktasına gelen terör örgütleri, kabuk değiştirmeye başladı. Rakka’da 21 bin DEAŞ’lı terörist bulunuyordu. Örgütün 15 Haziran sonrası başlatılması beklenen operasyon öncesinde bu militanlarının tıpkı El-Kaide örneğinde olduğu gibi farklı ülkelerde yer altına çekmeye hazırlandığı öğrenildi.

Alınan karar üzerine bunların 14 bini ülkelerine gönderildi. DEAŞ’a son 12 ayda Batı’dan katılanlar da ülkelerine dönüp bekleyecek. Özellikle Arap kökenlilere “Halkın arasında karışın. Normal davranın” talimatı verildiği belirtilirken, örgütün en zorlandığı noktanın ise yabancı militanlar konusu olduğu belirtiliyor.
Uzmanlara göre asıl sıkıntı şimdi başlıyor. Çünkü 140 ülkeden sosyal medya üzerinden örgütlenen militanlar, İngiltere’de olduğu eylem peşinde.

Dağda iki yılda on binin üzerinde militanını kaybeden PKK’nın da ASALA tipi eylemlere hazırlandığı öğrenildi. Türkiye sınırları içinde çok ciddi kan kaybına uğrayan örgütün İtalya’daki Türk kurum ve kuruluşlarına yönelik eylemler yapabileceği ihbarı yapıldı. İtalyan yetkililer örgütün hareketliliğini mercek altına aldı ve Türk resmî kurumları etrafındaki güvenlik tedbirlerini artırdı.