Sahne senin 'Anadolu Kartalı'

Konyaspor, Süper Lig’in 5.haftasında deplasmanda bugün Göztepe’nin konuğu oluyor. Bornova İlçe Stadyumu’nda saat 20.30’da başlayacak karşılaşmada Özgür Yankaya düdük çalacak.
Sahne senin 'Anadolu Kartalı'

Süper Lig’de ilk 4 haftada 1 galibiyet 3 beraberlik alan Konyaspor, bugün Ege temsilcisi Göztepe’ye konuk olacak. Denizlispor maçıyla birlikte beraberlik serisini bitiren yeşil beyazlı ekip, Göztepe karşılaşmasından da galip gelip yükselişe geçmek istiyor. Konyaspor, dün Kayacık Tesislerinde yaptığı antrenman ile hazırlıklarına son verdi. Antrenmanda, takımda ayrı çalışan ve tedavileri devam edilen Ali Çamdalı ve Paolo Hurtado katılmadı. Antrenman sonrası hazırlanan yeşil beyazlı ekip,  İzmir’e hareket etti.  Bugün İzmir Bornova İlçe Stadyumu’nda saat 20.30’da başlayacak karşılaşmada Özgür Yankaya düdük çalacak. Yankaya’nın yardımcılıklarını ise Mehmet Metin ve Abdullah Bora Özkara yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi  ise Yalçın Taşkınfurat olacak.

HEDEF YÜKSELİŞ

Bu yıl ligin 4 karşılaşmasında 6 puan toplayan Konyaspor, beraberlik serisine geçen hafta son vermişti. Yeşil beyazlılar artık yükselişe geçmek istiyor. Son 11 karşılaşmasını kaybetmeyen ancak bu 11 karşılaşmada sadece 2 galibiyet alan Anadolu kartalı, oynadığı güzel oyununu 3 puan ile taçlandırmak istiyor. Lig’in ilk 4 haftasında şut ve topa sahip olma oranlarında rakiplerine üstünlük sağlayan yeşil beyazlılar, İzmir’den eli boş dönmek istemiyor.

KONYASPOR 4 MAÇTA DA GALİP GELEMEDİ

Bugün karşı karşıya gelecek Konyaspor ve Göztepe Süper Lig’de sadece 4 kez karşılaştı. Göztepe dört maçtan 2 galibiyet 2 beraberlik alırken Anadolu Kartalı, bu 4 karşılaşmadan da eli boş döndü. İki takım arasındaki Süper Lig karşılaşmalarında yeşil beyazlı ekip, 4 gol atarken kalesinde ise 6 gol gördü. Konyaspor’un Süper Lig tarihinde mağlup edemediği iki takımdan biri olan Göztepe’ye karşı olan kötü talihini bu kez kırmak istiyor. Yeşil beyazlılar, lig tarihinde mağlup edemediği bir diğer takım ise Bucaspor olarak kayıtlara geçti.

 BU YIL GOLÜ DE GALİBİYETİ DE YOK

Yeşil beyazlıların 5.haftadaki rakibi Göztepe, Süper Lig’de 4 haftada sadece 2 puan toplayabildi. Göztepe ilk 4 haftada 2 kez mağlup olurken 2 kez de berabere kaldı. Bunun yanı sıra sarı kırmızılılar, 4 haftada galibiyeti bulunmayan ve gol atamayan tek takım durumunda bulunuyor. Göztepe, Süper Lig’de attığı son 10 iç saha golünün sekizini duran toptan buldu. Bu duran topların dördü penaltı, üçü korner ve biride frikikten gol oldu.

SON 10 MAÇIN GALİBİ GÖZTEPE

Konyaspor ve Göztepe, gerek Süper Lig’de gerek hazırlık maçlarında gerekse de 1.lig’de karşı karşıya geldi. Son 10 karşılaşmada yeşil beyazlıların 2 galibiyeti bulunurken, sarı kırmızılıların ise 3 galibiyeti bulunuyor. İki takım aralarında oynadığı son 10 maçın 5’inde ise birbirine karşı üstünlük sağlayamadı. Bu karşılaşmalarda Konyaspor 10 gol atarken, rakibi Göztepe ise Konyaspor’a 10 gol ile karşılık verdi.    

İKİ TEKNİK ADAM DA KAYBETMEDİ

Konyaspor’un tecrübeli teknik direktörü Aykut Kocaman, yönettiği diğer takımlarda Göztepe ile oynadığı karşılaşmalardan hiç mağlup ayrılmadı. Aykut Kocaman, Göztepe karşı 7 maçta 2 galibiyet alırken 5’te beraberlik elde etti. Göztepe teknik direktörü Tamer Tuna’da  Konyaspor’a karşı hiç maç kaybetmedi. Tamer Tuna, Konyaspor ile oynadığı 4 maçta 1 galibiyet alırken 3’te beraberlik elde etti. Bugün oynanacak zorlu karşılaşmada ise iki takımın teknik direktörü de 3 puan hedefi ile karşılaşmaya çıkacak.

Muhtemel 11’ler şöyle;

GÖZTEPE: Beto, Gassama, Alpaslan, Titi,Berkan, Poko, Soner, Halil, Mossoro, Serdar, Napoleoni

KONYASPOR: Serkan, Ali Turan, Anicic, Skubic, Ferhat, Jevtovic, Jonsson, Ömer Ali, Milosevic, Miya, Bajic

•YENİ HABER / MEHMET SERKAN ŞAFAK