'Sahte belgelerle 3 milyon 500 bin liraya arsa sattılar' iddiası

Çekmeköy'de bir kişiye ait araziyi sahte belgeler düzenleyerek, 3 milyon 500 bin liraya bir iş adamına sattığı öne sürülen 2 kişi tutuklandı.
'Sahte belgelerle 3 milyon 500 bin liraya arsa sattılar' iddiası

Çekmeköy'de bir kişiye ait araziyi sahte belgeler düzenleyerek, 3 milyon 500 bin liraya bir iş adamına sattığı öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, iş adamı Mahmut S. resmi bir işlem için gittiği devlet dairesinde, Çekmeköy'de satın aldığı 3 milyon 500 bin liralık arsanın kendi üzerine olmadığını görünce polise başvurdu.

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Mahmut S'ye arsayı sattığı belirlenen emlakçı Hayrettin Ü. (39) ile emlakçıya yardım ettiği düşünülen arkadaşları İsmail Y. (66) ve Bülent T'yi (42) gözaltına aldı.

Şüphelilerden İsmail Y'nin Keramettin Ç'ye ait araziyi sahte kimlik ve tapu belgeleriyle kendine aitmiş gibi gösterdiği, emlakçı Hayrettin Ü'nün müşteri olarak iş adamı Mahmut S'yi ayarladığı ve arsayı böylece 3 milyon 500 bin liraya sattıkları öne sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden İsmail Y. ve Hayrettin Ü. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Bülent T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.