Sahte para verip kayıplara karıştı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bakkala sigara ve soda alma bahanesiyle giren bir kişi, sahte yüz TL verdi.
Sahte para verip kayıplara karıştı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bakkala sigara ve soda alma bahanesiyle giren bir kişi, sahte yüz TL verdi. Kalpazan, verdiği paranın sahte olduğu anlaşılınca kaçarak kayıplara karıştı.

Olay 24 Mart saat 23.35 sularında Denizli'nin Pamukkale ilçesi Deliktaş Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, saat 23.35 sıralarında üç kişinin içinde bulunduğu bir otomobilden çıkan şahıs, önce bakkala vereceği sahte parayı dükkanın önünde hazırladı. Daha sonra bakkala girerek sigara ve soda almak istedi. Soda ve sigaraları alan kalpazan, babasının yerine bakkala bakan 15 yaşındaki Emirhan Bıçak'tan yaklaşık 10 TL'lik bir alışveriş yaptıktan sonra Bıçak'a 100 TL verip, 90 TL de para üstü aldı. Kalpazan bakkaldan çıkmadan önce paranın sahte olduğunu anlayan Emirhan Bıçak, arkasından seslendi. Durumu fark eden kalpazan, koşarak kaçmaya başladı. Kalpazan'ın arkasından koşmaya başlayan(15) yaşındaki genç, yetişemeyeceğini anlayınca vazgeçti. Kalpazanın sahte parayı verdikten sonra kaçması ve bakkala bakan Emirhan Bıçak'ın onu kovalama anı saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kalpazanların müşterilerin yoğun olduğunu bir anda geldiğini belirten(15) Emirhan Bıçak, "Gece saatlerinde dükkanın önüne bir araba geldi. Önce ceketini giydi ve biraz bekledi, o sırada sahte parayı hazırlıyormuş. Kalabalık dükkana girerek, bir sigara ve iki tane soda aldı. Yüz TL uzattı, ben de 90 TL para üstü verdim. Daha dükkandan çıkmadan paranın sahte olduğunu anladım ve arkasından seslendim. Seslendiğimi duyunca koşarak kaçamaya başladı. Mahallenin sonunda araba bekliyormuş, hemen arabaya binip kaçtılar. Ondan sonra polise giderek şikayetçi olduk. Tabi bunları güvenlik kamerasını izledikten sonra gördük" dedi.

Kalpazanların yakalanması için polisin çalışması sürüyor.

Sahte para verip kayıplara karıştı

Sahte para verip kayıplara karıştı

Sahte para verip kayıplara karıştı

Sahte para verip kayıplara karıştı