Sakarya’da IŞİD kampı olduğu iddiası

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunan Bakacak Gençlik Kampının IŞİD’in kampı olduğu iddiaları asılsız çıktı.
Sakarya’da IŞİD kampı olduğu iddiası

Sosyal medya üzerinde yaptığı iddialarla gündeme gelen Fuat Avni, Twitter hesabından Pamukova ilçesinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Bakacak Gençlik Kampında IŞİD ekipleri eğitim gördüğü yönünde iddiaları ortaya atmıştı. Sabah saatlerinde gazeteciler gençlik kampına giderek incelemeler yaptı. İncelemeler sırasında Pamukova Kaymakamı Recai Karal, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakacak Mahallesi Muhtarı 54 yaşındaki İsmail Çetin, “Burada IŞİD ile ilgili olay yok. Her gün jandarma ve vatandaşlarımız burada. Bunlar tamamen yalandır. Spor Bakanlığına bağlı öğrenciler gelip kalıyor buraya. Kamp yapıyorlar burada başka bir şey yok. Dönem dönem gelip kamplarını yapıyorlar. Güvenliğimiz var ve hiçbir yabancı kimse gelmiyor. Yalan haber bu çıkan” diye konuştu.

62 yaşındaki Nuri Çetin ise yaptığı açıklamada, “Biz devamlı buralardayız. Biz görmedik duymadık. Jandarmamız sürekli buralarda. Bu haberi duyunca hakikaten şaşırdık” dedi.