Sakarya'da "Milli İrade Konvoyu"

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini protesto eden grup, araçlarıyla konvoy oluşturup tur atarak Vali Hüseyin Avni Coş'a Türk bayrağı, Kur'an-ı Kerim ve hançer takdim etti.
Sakarya'da "Milli İrade Konvoyu"

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden grup, araçlarıyla konvoy oluşturup tur atarak Vali Hüseyin Avni Coş'a Türk bayrağı, Kur'an-ı Kerim ve hançer takdim etti.

Merkez Adapazarı ilçesindeki Et ve Süt Kurumu önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına mensup binlerce kişi, "Milli İrade Konvoyu" etkinliği kapsamında Türk bayraklarıyla donattıkları araçlarıyla yaklaşık 20 kilometre korna çalarak yol alıp Valilik binasına ulaştı.

Vali üç kez öperek teslim aldı

Konvoya katılan Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şube Başkanı Özcan Ayma ve Milli Eğitimciler Birliği Derneği (MEB-DER) Sakarya Şube Başkanı Ali Akıllı, Coş'a 15 Temmuz gecesi askeri darbe girişimine karşı gösterdiği mücadeleden dolayı Türk bayrağı, Kur'an-ı Kerim ve hançer verdi.

Bayrak ve Kur'an-ı Kerim'i üç kez öperek teslim alan Coş, burada yaptığı konuşmada, gece yarısı sıcak yatakta uyumak yerine konvoy düzenleyerek vatan, devlet, milli irade, mukaddes değerler ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

"100'den fazla terörist asalete teslim edildi"

Darbeci teröristlerin halktan korktuklarını, halk için değil tamamen şeytani amaçlar için darbe girişiminde bulunduklarını belirten Coş, "Türkiye düşmanları tarafından görev verildiğini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Allah'ın izniyle milletimizin feraseti, basireti, cesareti böylesine yüksek olduğu müddetçe asla amaçlarına ulaşamayacaklarını yaşayarak gördük." dedi.

Coş, Sakarya'da darbe girişimi sonucu yaralanan 14 vatandaşın sağlık durumlarının iyi olduğunu aktararak, sivil halka ateş edecek kadar hainliğini ortaya koyan 100'den fazla teröristin ise adalete teslim edildiğini bildirdi.

"Mukaddes emanetlere sahip çıkacağız"

Vatandaşlara teşekkür eden Coş, "Mukaddes emanetlere sahip çıkacağız. Onları Valiliğimizde bugünün hatırasına özel bir yerde saklayacağız. Hepinizden Allah razı olsun, alınlarınızdan öpüyorum. Cenabı Hak, yar ve yardımcımız olsun. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum." diye konuştu.

Vali Coş, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Valilik binasına gelerek, elindeki otomatik silahla çevrede toplananlara hitap etmişti. Valiliğe baskın için gelen ve gözaltına alınan darbeci askerlere hitap ettiği videosu da yayınlanan Coş, halka ateş açan bu kişilere, "Millete nasıl ateş ettiniz? Sivil halka nasıl ateş ettiniz? Siz Türk askeri değil misiniz?" sözleriyle tepki göstermişti.