Sakarya'daki demokrasi nöbetine bakanlar da katıldı

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Demokrasi Meydanı'nda on binlerce kişinin katılımıyla devam eden demokrasi nöbetine bakanlardan bazı isimler de katıldı.
Sakarya'daki demokrasi nöbetine bakanlar da katıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Demokrasi Meydanı'nda on binlerce kişinin katılımıyla devam eden demokrasi nöbetine katılan Bakan Çelik, cumhuriyet, demokrasi, hak, adalet, namus ve bu memlekete bu millete kastetmeye çalışan alçaklara ders vermek için meydanı dolduran Sakaryalıları saygıyla sevgiyle selamladığını söyledi.

Olağanüstü bir süreçten geçildiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bu geçişi kim gerçekleştirdi? Bunun kahramanlarını siz biliyorsunuz ama biz de biliyoruz. Biz biliyoruz ki bu yanlış gidişat, bu alçaklara dur diyen milletimiz, Sakaryalılar, sizlersiniz." diye konuştu.

Çelik, er meydanını şer güçlere teslim etmeyen büyüklerin ellerinden, gençlerin ise gözlerinden öptüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Sakaryalılar, biz tarih boyunca çok düşman gördük, ne kadar düşman ne kadar şer odakla mücadele ettik. Buna Sakarya şahittir. Sakarya bunu çok iyi bilir ama biz 15 Temmuz'da yaşananları görünce tarih boyunca yaşadıklarımızı bir gözden geçirdik. Böyle bir düşman görmedik. Bizim tarihimizde böyle bir düşman yok. Bakınız uçak bizim uçak, tank bizim tank, top bizim top, vurulan bizim insanımız, bizim kurumlar. Peki vuranlar kim? Bu olanlar sizin verginizle, sizin paranızla elde edilen bu tankı, topu, uçağı millete kullananlar. Ahmet'e, Mehmet'e, Ayşe'ye, Fatma'ya kullananlar bu memleketin evladı olabilir mi, insan olabilir mi? Bunlar nedir diye her meydanda soruyorum. Bazıları bunlar hayvan diyor. Değil, ben Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanıyım, bunlara hayvan demek hayvana yapılacak en büyük hakarettir." 

"Milli irade destanı yazıldı"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da milli irade destanının yazıldığını kaydetti.

Yılmaz, çocuk ve torunlara gururla anlatacak bir destan yazıldığını vurgulayarak, "O destan şu: Siz bu ülkenin asli sahiplerisiniz. Bu ülkede gerçek güç millete aittir. Yönetim hakkı millettedir. Eğer birileri gelir de sizin yönetim hakkınızı gasbederse çalarsa ona dur diyen de işte bu aziz millettir. Kendi hakkınızı korudunuz, Allah razı olsun." diye konuştu.

Bu destan yazılırken milletin tank, top, helikopter ve uçaklarının birileri tarafından gasp edildiğini belirten Yılmaz, "Tankın topunu size çevirdiler ve ateş ettiler. Sizde tank, tüfek yoktu, uçak yoktu ama ne vardı? İnanmış bir yürek ve yumrukla, öyle bir yürek öyle bir yumruk ki memleket kadar. Ve şunu gördük ki inanmış insandan büyük silah yok, inanmış insandan büyük güç de yok." dedi.