Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

KHK ile kapatılan SAGİAD üyesi ve çalışanı tutuksuz 46 sanığın, "özel belgelerde sahtecilik" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yargılanmasına devam edildi
Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olma ve özel belgede sahtecilik yapma suçundan haklarında dava açılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) üyesi ve çalışanı 46 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmaya gelen belgelerle ilgili avukat ve sanıklara söz verildi. Sanık avukatları, belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu.

Duruşmada görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasına, firari 9 sanık hakkındaki yakalama kararının devamına karar verilmesini talep etti.

"ByLock" trafik bilgisi ve haberleşme içeriğiyle dijital inceleme raporlarının İl Emniyet Müdürlüğü'nden istenmesi için müzekkere yazılmasını, celse arasında gelen belgeleri inceleyip beyanda bulunmaları için sanık ve avukatlarına süre verilmesini, firari 9 sanık hakkındaki yakalama kararının devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 26 Nisan'a erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 2 savcı tarafından hazırlanan, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, KHK ile kapatılan SAGİAD üyesi ve çalışanı 26 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından 18 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası isteniyor.

3 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, 17 kişi hakkında ise "özel belgede sahtecilik" suçundan 3 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, SAGİAD üyelerinin, Sakarya'nın FETÖ/PDY'nin finansal ayağını oluşturduğu, özel belgede sahtecilik yaptıklarının tespit edildiği belirtiliyor.


Kaynak: