Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

"Anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla hakkında dava açılan, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kardeşi Naciye Alişan'ın yargılanmasına devam edildi- Duruşma, 22 Ocak'a ertelend
Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kardeşi Naciye Alişan'ın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Naciye Alişan, avukatı ve yakınları katıldı.

İki celse arasında gelen belgelerin okunması ve zapta geçirilmesinin ardından söz alan sanığın avukatı, bu aşamada diyecek bir şeylerinin olmadığını belirterek, eksik hususların tamamlanmasını talep etti.

Söz verilen sanık Alişan, "ByLock" kullanmadığını belirterek, "Söz konusu hattı ben kullanmıyorum. Telefonu yeğenim Abdulhadi Yıldırım kullanıyordu. ByLock yüklediğinden ve kullandığından haberim yoktur." dedi.

Görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, dijital materyal raporunun İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasını ve dosyadaki eksik hususların giderilmesini istedi.

Dijital materyal raporu ve "ByLock" görüşme içeriklerinin gelmesinin beklenmesini ve Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunan Adil Öksüz'ün bacanağı Erdal Şen'in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) tanık olarak dinlenebilmesi için ilgili cezaevine müzekkere yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 22 Ocak'a erteledi.

- Süreç

FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kardeşi Naciye Alişan, 8 Eylül 2016'da gözaltına alınmış, ertesi gün çıkarıldığı Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Alişan hakkında, "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Alişan, 31 Mayıs 2017'de yapılan ilk duruşmada, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye edilmişti.

Kaynak: