Sakarya'daki sağanak

Sakarya'daki sağanak

 Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, sağanağın ardından ilçeye bağlı Aşağıdereköy Mahallesi'nde bulunan Karadere'nin taşmasıyla meydana gelen sel bölgesinde çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi. 

Alemdar, belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 yıllık yerleşime sahip Aşağıdereköy'ün 23 Haziran'da büyük bir afete maruz kaldığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Bir kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından tüm ekiplerin bölgeye giderek, süratle çalışmalara başladığını kaydeden Alemdar, "Bölgede hayatın bir an önce normale dönmesi için çalışmalar ilk günden itibaren aralıksız devam ediyor. Çok kısa sürede ve anında müdahalelerle Aşağıdereköy'de hayat normale döndü" diye konuştu.

Tüm personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "İnşallah mahallemizin çamur ve atıklardan arındırılarak temizlenen ve stabilize malzeme serilen yollarını, önümüzdeki günlerde sıcak asfaltla kaplayacağız. Rabbim bir kez daha aynı acıyı kimseye yaşatmasın" ifadelerini kullandı.