"Sakin kent"te doğayla başbaşa tatil

"Sakin kent"te doğayla başbaşa tatil

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010'da "Sakin Kent" ilan edilen Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.

Akyaka'da çoğunluğu pansiyon ve butik otellerden oluşan işletmelerde Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklar tamamlandı. Okulların kapanmasıyla bölgede oluşan yoğunluk Ramazan Bayramı tatili ile özellikle yakın illerden de gelen ziyaretçilerle üst seviyelere çıktı.

Gökova Körfezi'nin kıyısında maviyle yeşilin birbirini sarmaladığı bölgede doğal güzelliklerini koruyan "sakin kent" Akyaka Mahallesi, Gökova Körfezi'nde gün batımını izlemek, balık tutmak, su sporları yapmak ve orman içinde bisiklet kullanmak isteyen turistlerin uğrak yeri haline geldi.

Son yıllarda bölgede yapılan sportif faaliyetler ve dizi çekimleri dolayısıyla ziyaretçi sayısını artıran Akyaka, misafirlerine unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerinde Ramazan Bayramı nedeniyle yoğunluk yaşandığını, bu nedenle gerekli her türlü trafik ve güvenlik önleminin alındığını söyledi.

Bölgeye gelen ziyaretçilerin güven ve huzur içinde tatil yapmaları için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Çiçek, turizm merkezlerinde hiçbir olumsuzluğunun yaşanmaması için çalışmaların bayram süresince devam edeceğini dile getirdi.

-Doluluk oranı Ramazan Bayramı tatilinde yüzde 100'e ulaştı

Akyaka Mahallesi'nin Gökova Körfezi'nin bittiği noktada birinci derece doğal sit alanlarıyla doğayla baş başa tatil geçirmek isteyen ziyaretçilere ev sahipliği yaptığını anlatan Çiçek, ramazan ayı içerisinde otel ve apartlarda yüzde 50'nin üzerinde olan doluluk oranının Ramazan Bayramı tatilinde yüzde 100'e ulaştığını kaydetti.

Bayram tatilini doğayla baş başa geçirmek isteyenlerin Akyaka'daki otellerde yoğunluğa neden olduğunu ifade eden Çiçek, "Sakin kent Akyaka'ya gelen misafirlerimiz rüya gibi tatil geçirecekler. Misafirlerimiz bir taraftan Gökova Körfezi'ndeki el değmemiş koylarda gezme ve yüzme imkanı bulurken diğer taraftan da kamp alanlarındaki dev çam ağaçlarının gölgesine kurdukları çadırlarda Gökova Körfezi'nin kıyısında tatil yapma imkanına sahip olacaklar." dedi.

Sakin kentte kuş sesiyle uyanmak, doğada yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, kano, yüzme, tırmanma ve rüzgar sörfü yapmak isteyen ziyaretçilere uygun bir turizm anlayışı üretildiğini söyleyen Çiçek, "Günübirlik turlar buraya gelen ziyaretçilerin vazgeçilmezi haline geldi. Ziyaretçiler, sabah saatlerinde demir alan tur tekneleriyle Kandilli Koyu, Lacivert Koy, İnce Kum Plajı, Sedir Adası ve Gelibolu Adası ile su altı mağaralarını görme şansı buluyor. Tatilciler eşsiz güzellikteki gün batımını da izleyebiliyor. Akyaka'ya gelen ziyaretçiler sadece tatil yapmıyor, Gökova Körfezi'nin biyolojik çeşitliliği hakkında da bilgi sahibi oluyor." diye konuştu.

Çiçek, bölgenin dağcılık, doğa yürüyüşü, bisiklet, tarih, kültür ve mimari değerler yönünden önemli potansiyel barındırdığını vurguladı.

Yaklaşık bin 200 metre uzunluğa sahip, birinci derece doğal sit alanında bulunan Kadın Azmağı Deresi’nin hem kıyıdan hem de denizden çeşitli şekilde kullanıldığını anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi doğal bir akvaryum. İnsanlar burada kendilerini daha dinç hissediyor ve çok kısa sürede dinlenme imkanı buluyor. Doğal akvaryum, içerisinde gerçekleştirilen tekne gezileriyle oldukça çekicilik kazandı. Farklı hayvan türleri, bitki yapısının çeşitliliği ve berrak akan suyu ile doğal bir akvaryumu andıran Kadın Azmağı Deresi'ni yılda yaklaşık 300 bin yerli ve yabancı turist geziyor."

- "Çadır kamp alanı ve taş evler dolu"

Sakin kentteki otel ve apartlarda yer bulamayan tatilciler ise Akyaka'daki kamp alanında, dev çam ağaçlarının gölgesine kurdukları çadırlarda aileleriyle Gökova Körfezi'nin kıyısında doğayla baş başa kuş sesleri arasında tatil yapma imkanına sahip.

2 yıldır Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İşletme sorumluluğunda bulunan, 300 dönüm arazide kurulu çadır kamp alanında Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilcilerin Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluğa neden olduğunu belirten Çiçek, 400'ün üzerinde çadırın kurulduğu alandaki taş evlerin de bayram süresince dolu olduğunu dile getirdi.

Çiçek, yoğunluğun ağustos ayı sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.