'Saldırganın kimliği tespit edildi'

İçişleri Bakanlığı, HDP binalarına saldıran şahsın açık kimliğinin güvenlik birimlerince tespit edildiğini ve yakalanmasına yönelik çalışmaların özenle yürütüldüğünü açıkladı.
'Saldırganın kimliği tespit edildi'

İçişleri Bakanlığı'ndan HDP binalarına yapılan saldırıya ilişkin açıklamada, "Güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan yoğun ve titiz çalışmalardan; bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van'dan gelerek Adana'ya yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu belirlenmiştir." denildi.

Açıklamada, "Şahsın açık kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara'da yasa dışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul'da yasa dışı sol bir örgüt faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Sahsın yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir." ifadelerine yer verildi.