"Saldırı Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır"

Budak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırı Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Teröre asla teslim olmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.
"Saldırı Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırı Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Teröre asla teslim olmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yazılı açıklamasında, Türk demokrasi tarihinin kara günlerinden birinin yaşandığını belirterek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Budak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Demokrasinin yılmaz savunucusu CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan saldırıyı lanetliyorum. Saldırı Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Teröre asla teslim olmayacağız. Genel Başkanımızı suikastın hedefi yapan, kendisinin ve partimizin teröre karşı açık ve net duruşudur. CHP teröre, hain planlara, gözü dönmüş kalleşlere asla geçit vermeyecektir. Saldırıyı yapanları, hedef gösterenleri, tahrik edenleri bir an önce hukukun önüne çıkarmak, hükümetin öncelikli görevidir. CHP, teröre inat, parlamenter demokrasiyi, özgürlükleri, laikliği savunmayı kararlılıkla sürdürecektir."

Budak, açıklamasında CHP konvoyunu korumaya çalışırken şehit düşen askere rahmet, yaralı askerlere de acil şifalar diledi.