Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

SALLAMAK VE YIKAMAMAK

SALLAMAK VE YIKAMAMAK

Fenerbahçe’ye karşı oynayacaksınız.

Biraz daha temkinli ve dikkatli olmak gerekir. Bir düşünüyorsan beş düşünmelisin çünkü o maçta seni Türkiye izleyecek. Akşam spor kanallarında, futbol programlarında takımının ismi geçecek, konuşulacaksın.

 

Torku Konyaspor’un Fenerbahçe’ye karşı çıkacağı 11’i merak ediyordum.

Maç öncesinde muhtemel 11’i kafamda şekillendirdim. Yabancı kontenjanından dolayı, 

Mesut Hoca’nın 11’inden sadece Kaya’nın yerine Belec’i, Kokalovıc’ın yerine de Volkan Fındıklı’yı koydum.

 

Mesut Bakkal’ın sakatlıktan yeni çıkan Kaya’yı 11’e koymasını mantığıma sığdıramadım. Ben, sakatlıktan çıkan Kaya Tarakçı yerine (ki bu sezon ilk maçına çıktığını da göz önünde bulundurarak) yabancı kontenjanından dolayı Belec’i alıp geçen sezon Anadolu Selçukspor’da yeteneğiyle sırıtan ve takıma yapılan ilk transfer olan Volkan Fındıklı’yı yeğlerdim.

 

Mesut Hoca işte yazımın başında kullandığım “Bir düşünüyorsan beş düşünmelisin“ cümlesinin tam tersi bir şekilde hareket etti zaten maça başlamadan önce.

 

Konyaspor buna rağmen maça iyi başladı mı başladı, kaliteli bir futbol ortaya koymaya çalıştı mı çalıştı. Fenerbahçe’ye karşı oynamalarına rağmen ben geçtiğimiz maçlardaki istikrarlarını sürdürdüğünü düşünüyorum oyuncuların. Hele ki Torje, büyük takım küçük takım dinlemiyor Küçük Adam.

 

2. Yarı oldu. Rakip 10 kişi. Mesut Bakkal elindeki bu avantajı nasıl kullanacağını şaşırdı bu kez. Beceremedi. Kalede Kaya yediği iki golle zaten taraftarı ve yönetimi şoke etti.

 

Konyaspor, Fenerbahçe’ye karşı baskı kurmaya çalıştı, pozisyonlar üretti. Torje’i kullanmaya çalıştı fakat gol gelmedi mi gelmiyor.

 

Fenerbahçe 2. yarının başında mağlup mu olacağım acaba dedi ama baktı ki Konyaspor 10 kişi kalan rakibini ablukaya alamıyor, Fenerbahçe de pozisyonlar üretmeye başladı. Golü buldu.

 

Mesut Bakkal’ı geçen sezon da dahil bir basın toplantısında hiç bu kadar üzgün görmedim. “Kendi etti kendi buldu” demek geçiyor içimden.

 

Torku Konyaspor bu haftayı da SALAMAK VE YIKAMAMAK’ı oynayarak kapattı. Sağlık ola.

 

Mübarek Kurban Bayramımız’ın hayırlara vesile olması dileğiyle

Haftaya görüşmek üzere kalın sağlıcakla.

 

FUTBOL’DA NE ZAMAN MÜTEVAZİ OLURUZ?

-Rakibin belini kramponla tırpanlamadığımız zaman futbolda mütevazi oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR